kézilabda

2020.04.18. 09:07

Tavaszra összeszedték magukat

A kialakult helyzet miatt március közepén már el sem utaztak Békésre.

A piros mezes Nyíregyháza utolsó mérkőzésén magabiztosan verte a Balmazújvárost a Continental Arénában

Forrás: KM-archív / Sipeki Péter

Fotó: Sipeki Peter +36(20)958-9928

Az élvonalhoz hasonlóan az NB I./B-ben is véget vetettek a szezonnak. A Nyíregyházi SN gárdája az őszi, helyenként döcögős játékát követően a tavasszal már mutatott biztató jeleket, hiszen négy forduló alatt öt pontot gyűjtött, és megszerezte első idegenbeli győzelmét is. A csonka szezon értékelésére kértük Varga Zsoltot, a Nyíregyházi SN szakmai vezetőjét.

Két pontra a hatodik helytől

– Az eredeti célkitűzés az volt, hogy az első hat hely valamelyikét szerezzük meg, ez játékosállományunk figyelembevételével reálisnak tűnt annak ellenére, hogy rendkívül sűrű és kiegyensúlyozott a mezőny – kezdte értékelését a szakmai vezető.

– Hét új játékost igazoltunk, mindannyian különböző fizikai állapotban érkeztek, és eltérő technikai és taktikai képzettséggel rendelkeztek, ezért kellett egy kis idő, hogy egységes csapatként tudjunk működni, ezért az ősz leginkább a csapatépítésről szólt.

– A téli szünetben voltak személyi változások, páran távoztak, és voltak érkezőink is. Leigazoltuk Munkácsi Robint és Vízler Mátét, mindkét játékos nagy erősítést jelentett a csapat számára. Tavasszal már a jobbik arcát mutatta a társaság, a megszerezhető nyolc pontból ötöt begyűjtöttünk, ezzel csupán két pont választott el bennünket az eredeti célként kitűzött hatodik helytől. A kialakult helyzet miatt március közepén már el sem utaztunk Békésre, pedig a bajnokságnak ebben a szakaszában következtek azok a mérkőzések, amelyeken reális győzelmi esélyeink lettek volna. Érkezett volna a Mizse KC, majd az az Algyő, amely már korábban bejelentette, hogy jövőre nem vállalja az NB I./B-t, várt még ránk a Hatvan, amelynek a stílusa fekszik nekünk – fogalmazott Varga Zsolt.

Jól döntött a szövetség

Tavasszal négy fordulót rendeztek az osztályban, aztán március közepétől már elmaradtak a mérkőzések.

– Sajnáljuk, hogy így ért véget a szezon, de azt gondolom, jó döntést hozott a szövetség. Egy ilyen hosszú szünet után a folytatás nagy kockázattal járt volna. Hiszen a játékosok otthon edzettek csak, amely nem pótolhatja a labdás gyakorlásokat, a test test elleni küzdelmeket. Véleményem szerint kellett volna legalább négy-öt hét arra, hogy a csapatok ismét formába lendüljenek és biztonsággal, a sérülésveszélyt minimálisra csökkentve újra pályára lépjenek. Így a szezon kitolódott volna, veszélybe sodorva a következő kiírást is, mert biztos később kellett volna elkezdeni. A sok kihagyás miatt az átlagos hat-nyolc hetes felkészülés helyett legalább tíz hétre lett volna szüksége a játékosoknak, hogy megfelelő fizikai, technikai, taktikai állapotba kerüljenek.

A Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. március 31-ei hatállyal szerződést bontott a játékosokkal és a szakmai stábbal.

– Váratlanul ért bennünket ez a dolog, sok játékos egzisztenciája került ezzel veszélybe. Lassan azonban már a folytatásról, a következő szezonról kellene gondolkodni. Jó lenne egyben tartani ezt a társaságot, mert úgy gondolom, hosszú távon lehet rájuk építeni.

Nyíregyházi számok

Végeredmény

15 5 2 8 377–410 12

Hazai pályán

8 4 1 3 205–199 9

Vendégként

7 1 1 5 172–211 3

Házi góllövőlista: 47 gólos: Stáb Bence. 39 gólos: Gidai Máté. 37 gólos: Pánczél Zoltán. 35 gólos: Varga László. 29 gólos: Dobó Zsolt, Szűcs Balázs. 28 gólos: Kurbely László. 24 gólos: Gubó Alex. 21 gólos: Erdős Zoltán, Lestál Martin. 17 gólos: Vízler Máté. 16 gólos: Nyitrai János. 15 gólos: Vasas György. 9 gólos: Munkácsi Robin. 8 gólos: Nagy Csaba. 2 gólos: Nagy Levente.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában