Hajdú-Bihar

2015.02.04. 10:22

Jegyzet: Pucolás

<em>Hosszú pereskedés után kiderült, hogy a Földművelésügyi Minisztérium mire költötte a parlagfű elleni védekezésre 2009-ben felajánlott egy százalékokat – kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy az ezt követő években ebből mindenre jutott, kivéve a parlagfüvet.</em> Száraz Ancsa jegyzete.

Hosszú pereskedés után kiderült, hogy a Földművelésügyi Minisztérium mire költötte a parlagfű elleni védekezésre 2009-ben felajánlott egy százalékokat – kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy az ezt követő években ebből mindenre jutott, kivéve a parlagfüvet. Száraz Ancsa jegyzete.

Jóhiszemű polgárok 1,1 milliárd forintot ajánlottak fel e célra, ám a szaktárca az összeg több mint felét végkielégítésre, tetőlécszerelésre, szőnyegtisztításra, bőrtáskákra – darabját 92 ezer (!) forintért –, téli szélvédőmosóra – a parlagfű olyankor viszonylag ritka –, és ami a legszebb: elektromos cipőtisztító gépekre költötte. Utóbbi teljesen érthető: ahol parlagfű van, ott por is van, a növény irtásán fáradozó földhivatali alkalmazottak cipője pedig nyilván koszolódik – nem csoda, hogy hármat is vettek a gépből: két antracitot, és egy ezüstmetálosat, darabját potom 150 ezer forintért. A Jobbik feljelentését az ügyészség azzal utasította el, hogy nem bűncselekmény az adózók szja-felajánlását tudtuk nélkül másra fordítani, mint amire adták. Ha ők mondják...

Na de ezek után kinek ajánljam fel az egy százalékomat? Dühítő belegondolni, hogy az a pénz, amit célzottan adok egy számomra fontos ügyre, valamelyik minisztériumi hivatalnok oldalát díszíti – bőrtáska formájában. Csoda, hogy nem jut más az eszembe, mint az, hogy: na, pucolás!?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!