Szerinted van különbség a nők és a férfiak bérezése között?

Szerinted van különbség a nők és a férfiak bérezése között?
Nyíregyháza – Fekete Eszter: Egyértelműen megkülönböztetik a női és férfi munkaerőt. Sokszor ugyanazért a munka elvégzéséért egy férfit jobban megfizetnek, mint egy nőt. Nekünk, mint gyengébbik nemnek nehezebb elhelyezkednünk a munkaerőpiacon is.


Tar István: Bár a friss kimutatások arról árulkodnak, hogy nagy általánosságban a nők kevesebbet keresnek a férfiaknál, ez nem minden munkahelyen van így. Sok cégnél épp fordított a helyzet, az én munkahelyemen például nincs ilyen megkülönböztetés.

Tar István
Fekete Henrietta: Korábban dolgoztam eladóként egy boltban, de nem tapasztaltam férfi-női megkülönböztetést. Ugyanazt az óradíjat kapta minden azonos pozíciót betöltő dolgozó, kortól és nemtől függetlenül.

Fekete Henrietta
Kopor Renáta: Hallottam már a bérkülönbségekről, de én még szerencsére nem tapasztaltam ezt. Véleményem szerint sokat számít egy munkahelyen, hogy ki milyen végzettséggel rendelkezik. Egy diplomával rendelkező ember több fizetésre számíthat, mint egy szakképzést elvégző.

Kopor Renáta0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés