Szerzetesek nyomában járt Normantas Paulius

Normantas Paulius
Normantas Paulius
Nyíregyháza – A templomok és a természet sajátos kapcsolódását mutatja be az új kiállítás.

Ismét rendkívüli utazásra invitálja az érdeklődőket Normantas Paulius, a litván származású, nyíregyházi fotóművész, akinek Töredékek, templomok Koreában címmel ezúttal Budapesten, a Koreai Kulturális Központban (Csörsz u. 49–51.) nyílt kiállítása, mely június 1–24. között tekinthető meg.

Csendélet – másképpen

Normantas Paulius számos egyediséget őriz: csak analóg nyersanyagokra dolgozik, nem használ digitális kamerákat. Képeiből közölt a National Geographic, az UNESCO Courier. Eddig tizenhét országban csaknem 300 kiállítása volt már. Elhatározása szerint a művész ellátogat az összes buddhista érintettségű országba. Eddig tizenöt ilyen országban sikerült teljesítenie ezt az önként vállalt küldetését, mindegyikben felkereste a fontosabb templomokat és elkészítette egyedi fotósorozatát. Koreába kettős céllal utazott: miközben 2012 májusában önálló kiállítása nyílt Korea déli részén a Yeosu Expo hivatalos programjai keretében, buddhista szerzetesek, köztük Bohaeng szerzetes segített neki, hogy több koreai templomot is felkeressen és megtekintsen.

A templomokban eltöltött egy-egy hét alatt számos fotót készített, olyan csendéletképeket, amelyekben a természet és a templom adta lehetőségeket komponálta összhangba. Ez a kiállítás tehát június 24-éig várja a látogatókat.

KM
hirdetés