Szerződés a liberálisokkal

Kormányra kerülése esetén programja számonkérhetőségét igéri a Szabad Demokraták Szövetsége, kampányának legújabb, Szerződés a liberálisokkal elnevezésű szakaszában.

A párt egy szerződést írat alá a szavazókkal, amelyben programját foglalja össze. A programsorozatról Kuncze Gábor pártelnök számolt be a sajtó munkatársai előtt vasárnap.

Az első aláíró állampolgár Hajós András médiaszemélyiség volt, aki képviselőjelöltjével, Horn Gáborral együtt látta el kézjegyével a szerződést, amit a párt elnöke is szignált. Az SZDSZ a kétpéldányos szerződés szerint vállalja, hogy átalakítja az egészségügyet és megszünteti a hálapénzt. Bevonja a biztosítókat az egészségügy finanszírozásába, bevezeti az egységes 20 százalékos adókulcsot. A kisebb államot a képviselők számának csökkentésével, valamint régiók létrehozásával valósítja meg. Az oktatási reformot pedig folytatja, hogy a diákok hatékony és minőségi oktatást kapjanak.

Cserébe a szerződést aláíró állampolgároknak el kell fogadniuk, hogy az állam kevesebbet költ majd közkiadásokra, hogy közpénzből csak a valóban rászorultak kapnak támogatást, illetve, hogy az egészségügy rendbetételéhez “az egyéni felelősségvállalás és az öngondoskodás erősítésére van szükség”.

A párt elnöke elmondta, hogy az országban mind a 170 körzetben, ahol egyéni képviselő-jelöltet állítottak, nyilvános helyeken fognak kampányolni, ide várják azokat a liberális szavazókat, akik hajlandók szerződést kötni az SZDSZ-szel.
hirdetés