Szétdobás Amszterdamért

Szikszai Róbertnek (jobbra) és edzőjének, Kerekes Lászlónak új szituációra kell felkészülnie
Szikszai Róbertnek (jobbra) és edzőjének, Kerekes Lászlónak új szituációra kell felkészülnie - © Fotó: Bodnár Tibor
Nyíregyháza – Szikszai Róbert hirtelen a negyedik helyre szorult a szinttel rendelkező férfi diszkoszvetők rangsorában.

A heti jó hír az volt, hogy Szentesen is kiegyensúlyozottan, jól versenyeztek a Nyíregyházi Sportcentrum dobóatlétái. Diszkoszvetésben Szikszai Róbert ismét hatvan méter felett járt, és második helyen végzett a hazai pályán versenyző Huszák János mögött; Káplár János egyéni csúcsot jelentő 59.29 méterrel lett harmadik; Kerekes Dóra pedig kilenc centire megközelítette eddigi legjobbját, és megnyerte a versenyt.

Hanem jött egy – nyíregyházi szempontból – nem túl jó hír is: a szekszárdi versenyen Savanyú Péter 64.15 métert dobott, és ez Európa-bajnoki szint. Férfi diszkoszvetésben már a negyedik, ám egy nemzetből egy versenyszámban csak hárman indulhatnak az amszterdami kontinensbajnokságon. Érdekes helyzet ez, hiszen több számban nincs is olyan versenyzőnk, aki elérte volna az Eb-szintet, a férfi diszkoszvetők pedig mindjárt négyen is vannak, így Szikszai korábban biztosnak hitt amszterdami indulása bizonytalanná vált.

A szintesek között jelenleg Kővágó Zoltán, Huszák János, Savanyú Péter és Szikszai Róbert a sorrend az idén elért eredmények alapján, így elvileg Szikszainak a hétvégi, szombathelyi utánpótlásbajnokság jelenthetné az utolsó esélyt, hogy előzzön. Csakhogy ettől korrektebb döntést hozott Spiriev Attila, a szövetség szakmai igazgatója, aki úgy döntött, hogy az U23-as ob-n nyílt verseny lesz a férfi diszkoszvetés, amelyben Savanyúnak is el kell indulnia, és amolyan szétdobás lesz a két érintett versenyző között. Magyarán, aki Szikszai és Savanyú közül a nagyobbat dobja a nem túl ideális időpontban, vasárnap délben kezdődő versenyen, az indulhat az Európa-bajnokságon.

Természetesen nemcsak diszkoszvetők, hanem más versenyszámban érintett NYSC-versenyzők is indulnak a szombathelyi megmérettetésen.
hirdetés