Szétszéledt a bajnokcsapat

A Kaposvár ellen vívott osztályozó visszavágója csaknem valamennyi ibrányi játékos búcsúfellépését jelentette – Tóth Norbert a kivételek közé tartozik, a kapus kitart a csapat mellett
A Kaposvár ellen vívott osztályozó visszavágója csaknem valamennyi ibrányi játékos búcsúfellépését jelentette – Tóth Norbert a kivételek közé tartozik, a kapus kitart a csapat mellett - © Fotó: Pusztai Sándor
Ibrány – Négy játékos maradt a régiek közül Ibrányban, magyarán teljesen új együttes „épül”

Miként azt hírül adtuk, Magyar Balázs váltja az ibrányi kispadról távozó Gerliczki Mátét. Az sem újdonság, hogy a megyei első osztályú futballcsapatot bajnoki címhez segítő szakvezető feljebb dobbantott – az NB III-as Tiszaújvárosit irányítja a következő évadban. Vele tartott Bodó Gábor, Dajka László és Kristófi Sándor, miközben a tavasszal bevetett keret tagjai közül ugyancsak jó néhányan döntöttek a búcsú mellett.

Példának okául a frontemberek közül Kiss Tamás az Újfehértó játékos-edzőjeként folytatja, miként a csatár, Somogyi Tibor is a feltörekvő megye kettes egyesületet választotta. Ami nem meglepő, elvégre mindketten erősen kötődnek a városhoz – jelesül ott születtek. Szabó Roland szintén magasabb szinten, jelesül a Nyírbátor színeiben szerepel a jövőben. A többiek „osztálytárs” csapatokhoz szegődtek – olykor párosával.

Így, persze az ibrányi elképzelés is módosult: a vezetőség a klub korábbi labdarúgóit hívja vissza, mindemellett az ifjúsági legénység tehetségei számára biztosítanak lehetőséget. A fiatalítást célzó törekvésnek megfelelően öt a debreceni titán is a gárdával készül, ők nyilvánvalóan Magyar Balázs ismeri leginkább, aki a legutóbbi idényben a hajdú-bihari első osztály hetedik helyén zárt Derecskét vezényelte. Magyarán, teljesen új együttes „épül”, amelyben négyen – Tóth Norbert kapus, Vinicius, Flavio, Szabó Milán – maradtak a régiek közül.

– KM-KT –

Játékosmustra

Az ibrányi keretben történt nyári változások

Érkezett: Kiss Péter (Tiszakanyár), Boros Máté, Hruska Árpád, Csizmarik Ádám (mindhárom Kemecse), Boros István (Nagyhalász)

Távozott: Kristófi Sándor, Bodó Gábor, Dajka László (mindhárom Tiszaújváros), Makai István (Sényő-Carnifex), Balogh Gyula, Gergely Balázs (mindkettő Mándok), Szabó Roland (Nyírbátor), Orosz Dániel (Nyírgyulaj), Somogyi Tibor, Kiss Tamás (mindkettő Újfehértó), Csáki József, Lukács Bence (mindkettő Rakamaz)

Címkék: , ,


További hírek a Sport kategóriából


hirdetés