Szexbotrányba keveredett a 71 éves politikus

Szexbotrányba keveredett a 71 éves politikus
Lemondott hétfőn a legfontosabb török ellenzéki párt vezetője, miután megjelent az interneten egy videó, amelyben egy ágyban fekszik a párt egyik politikusnőjével.

Deniz Baykal a világi Republikánus Néppárt (CHP) első embere azt mondta lemondásakor, hogy a kormány által irányított összeesküvés áldozata.

“Ez nem szexvideó, ez konspiráció. Ha az ár az, hogy lemondjak a párt vezetéséről, akkor kész vagyok ezt megfizetni. A lemondásom nem jelenti, hogy meghátrálok, vagy elmenekülök. Épp ellenkezőleg: harcolni fogok” – közölte a 71 éves Baykal, akinek pártja ellenzi a kormányzó párt alkotmányreform-tervét. A politikus úgy vélte, hogy ilyen videó nem készült volna, és nem kerülne nyilvánosságra a kormány tudomása nélkül.

Mind a videón állítólag látható Deniz Baykal, mind a politikusnő házasok. Sajtókonferenciáján a lemondását bejelentő politikus sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy ő és munkatársnője láthatók az ágyjelenetben, amelyről titokban készült videó, ami aztán a Youtube-on jelent meg. A török főügyészség vizsgálatot indított a múlt pénteken, és egyben megtiltotta a videó terjesztését.

– Független Hírügynökség –
hirdetés