Szezonális is lehet

A vízfertőzés következtében a megbetegedettek száma kedd reggeltől szerda reggelig 61-gyel emelkedett (vagyis eddig összesen 3561 beteget jelentettek), újonnan 5-en került kórházba – adta ki legfrissebb tájékoztatóját a megyei tiszti főorvos szerdán.

Dr. Bodnár Judit közleményében hangsúlyozza: az előforduló hasmenéses megbetegedések, a járványügyi vizsgálatok alapján nemcsak a vízjárványhoz kapcsolódhatnak, ugyanis a kora nyári, nyári időszakban a hasmenéssel járó megbetegedések száma magasabb, mint egyébként.

Egyébiránt a június 16-i bejelentés óta – miszerint Miskolcon az ivóvíz minősége megfelelő, az egészségre ártalmatlan – továbbra is folyamatosan végez mintavételezéseket a MIVÍZ Kft. és az ÁNTSZ.  A laboratóriumi eredmények mind az érintett területen, mind Miskolc reprezentatív pontjain megfelelőek.

Az emelt aktív szabad klórszintet az elővigyázatosságot szolgálja. Az ÁNTSZ ismét megerősítette azt a kijelentését, hogy Miskolcon az ivóvíz minősége megfelelő, az egészségre ártalmatlan.

– Szalóczi Katalin –
hirdetés