Szezonzárás bajnokavatásokkal a RabócsiRingen

Román Castoral már a rajt után az élre került
Román Castoral már a rajt után az élre került - © Fotó: Mán László
Máriapócs – Kárait és Castoralt sem lehetett megfogni a bajokság hetedik fordulóján.


Itt kezdődött, itt is ért véget. A hét végén szezonzáró ralikrossz versenynek adott otthont a máriapócsi RabócsiRing. A profik hét fordulós pontvadászata és az országos amatőr sorozat három versenyes bajnoksága idén a hagyományoknak megfelelően szintén a RabócsiRingen kezdődött. A zárófutam is tartogatott izgalmakat, noha néhányan már bajnokként érkeztek a kétnapos megmérettetésre.

Minden futamát megnyerte

Miként a SuperCarsban Kárai Tamás (Audi A 1), aki bajnokhoz méltóan mindhárom előfutamban és a fináléban is a legjobb időt autózta. A második helyen Mózer Attila (Audi A 1) zárt és összetettben is ezüstérmes, a nyíregyházi pilóta huszonegy év után ezen a versenyen búcsúzott el a hazai bajnoságoktól. A Super Touring Cars (STC) +2000-ben „Bészi”, azaz Szikszai Béla, ugyan a második helyen érkezett célba a dízel Polos szlovák Miroslav Pospichal mögött, ám előnyét megtartva bajnok lett.

Sikerül-e elkapnia Roman Castoral frakkját a fiatal Csirmaz Brúnónak? Ez volt a nagy kérdés az STC – 2000-ben. A két versenyző azonos pontszámmal érkezett a zárófutama, ám az eldobások miatt a rutinos cseh pilóta várhatta kedvezőbben a versenyt. A start után Castoral azonnal az élre vágott, Csirmaz autója viszont teljesen lelassult, végül nagy hátránnyal tudott a többiek után eredni. Castoral biztosan behúzta ezt a döntőt is, a második Janzer György összetettben a harmadik helyét megtartotta, a harmadikként célba érkezett Csirmaz pedig a sorozatok második helyén végzett.

Az amatőrök is nyomták

Az STC – 1600-ban az élről érkezett Varga Mátyás ugyan a harmadik helyen zárt, de összetettben ő a bajnok. A mazdásoknál Benyó Máté és Ficza Ferenc csatáját, a zárófordulót és a bajnoki címet is előbbi nyerte. A Magyar Kupában Lackó Lehel sikere az elsőséget jelentette a fiatal pilótának, a Swift Kupában Kailbach Gregely bebiztosította éves győzelmét. A junioroknál Szabó Bulcsúnak nem jött össze a máriapócsi döntője, amelyet Herczig Patrik nyert. A profik után az amatőrök is lezárták a szezont.

ML


Ralikrossz

Az országos bajnokság hetedik fordulójának eredményei

Supercars: 1. Kárai Tamás (Audi A1),2. Mózer Attila (Audi A 1), 3. Spitzmüller Csaba (Skoda Fabia),4. Vass Zoltán(Skoda Fabia), 5. Kotán Péter (Ford Escort)

Super Touring Cars + 2000: 1. Miroslav Pospichal (szlovák, VW Polo), 2. „Bészi” (BMW E36), 3. Antal István (BMW), 4. Csendes Zsolt (BMW M3), 5. Papp Gábor (BMW), 6. Gabay Zion (BMW)

Super Touring Cars – 1600: 1. Andrej Vajda (román, Suzuki Swift), 2. „KisTuki” (Citroen) DS 3), 3. Varga Mátyás (Ford Fiesta), 4. Beránth-Lukács Sándor (Peugeot 206), 5. Ujházi Tamás (Tyota Yaris), 6. Stréhli Dominik (Skoda Felicia).

Super Touring Cars – 2000: 1. Roman Castoral (cseh, Opel Astra), 2. Janzer györgy (Renault Clio), 3. Csirmaz Brúnó (Honda Civic), 4. Nagy Attila (Renault Clio)

Magyar Kupa: 1. Lackó Lehel (Opel Astra), 2. Nagy László (Lada 2015), 3. Pallag-­Bozsák Csaba (Opel Astra), 4. Kenesei Gábor (Suzuki Swift), 5. Siebel Balázs (Toyota Corolla), 6. Hangodi Bendegúz (Honda Civic).

MX5 Kupa: 1. Benyó Máté, 2. Ficza Ferenc, 3. Tajmel Tibor, 4. Szabó Szilárd, 5. Lóránt Benjámin, 6. Kovács Zoltán (mind Mazda MX 5).

Astra Kupa: 1. Panyik Dániel, 2. Harkányi Máté, 3. Farkas Roland, 4. Ferenczy Gábor, 5. Bugovits Zoltán, 6. Dóczi Bence (mind Opel Astra)

Swift Kupa: 1. Kailbach Gergely, 2. Majerszky Gábor, 3. Fuksz Bence, 4. Sárközi Róbert (mind Suzuki Swift).

Junior Kupa: 1. Herczig Patrik, 2. Szabó Csanád, 3. Bogdan Duma, 4. Szabó Bulcsú, 5. Fehér Bertold (mind Suzuki Swift).
hirdetés