Őszi HíD-járat a záhonyi kollégiumban

Őszi HíD-járat a záhonyi kollégiumban
Záhony – A következő hetekben már a kilencedik alkalommal kapcsolódik a záhonyi Dr. Béres József Kollégium a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) Hírlapot a Diákoknak! (HíD) elnevezésű kezdeményezéséhez.

Az olvasásra nevelési program keretében a határvárosi nevelési intézmény közel félszáz különböző tematikájú napi-, heti- és havilapot kap majd díjmentesen kilenc héten át jelentős példányszámban, s mellette speciális segédletek is segítik a kollégisták tájékozódását a nyomtatott média világában.

Az egyes tanulócsoportok olyan lapcsomagok között választhatnak, amelyek a szövegértést, a természet- és a társadalomismeretet, a gazdasági tájékozódást vagy a demokrácia fogalomkörének kiterjesztését szolgálják hangsúlyosan. Kiegészítésként a középiskolás tanulók ifjúsági, női, lakberendezési lapokat és rejtvényújságokat is választhatnak a kínálatból.

A HíD program keretében a résztvevőknek a szerkesztőségi és nyomdai munkafázisok helyszíni tanulmányozására is módjuk nyílik. A határvárosi kollégiumban az olvasásra nevelési programot a médiakör tagjai koordinálják, akik gondoskodnak a visszagyűjtött folyóiratok utóhasznosításáról is, hiszen az általuk összegyűjtött használt könyvekkel együtt rendszeresen eljuttatják azokat a határon túli magyar tanítási nyelvű iskolákba.

– Háda Zoltán –
hirdetés