boksz

2020.06.07. 13:00

Jól motiválható az ütős testvérpár

Milán nem kér és nem is ad kegyelmet, Patrik megfontoltan bokszol.

Fotó: Buczó Balázs

A Petrimán testvérek kora gyermekkoruk óta rendszeresen sportolnak, hosszú évekig thai boxoltak, nem is eredménytelenül, hiszen a 15 éves Milán és a 16 esztendős Patrik is országos bajnoki címig jutott. Aztán közel három éve úgy döntöttek, hogy sportágat váltanak, és ökölvívóként folytatják pályafutásukat.

Nagyon szorgalmasak

Ezen rövid idő alatt bebizonyosodott, hogy érdemes volt váltaniuk, hiszen az előző évben már szép eredményeket produkált a Nagy Lajos és Kassai Ignác kezei között pallérozódó testvérpár.

Áprilisban az utánpótlás magyar kupán mindketten dobogóra állhattak Érden, Milán az 50 kg-osok között szerzett aranyérmet, Patrik pedig a 63 kg-osok versenyében végzett a második helyen, októberben a junior országos bajnokságon Milán ezüstérmes, míg Patrik bronzérmes lett Egerben, alig egy hónappal később szintén a hevesi megyeszékhelyen mindketten az élen végeztek.

A testvérek tagjai a juniorválogatott keretének Milán pedig részt vett a tavalyi, a romániai Galacon megrendezett junior Európa-bajnokságon.

– Jó adottságokkal van megáldva mindkét fiú, már az elején látszott, hogy jó alanyok lesznek a munkához, mert remek a hozzáállásuk is. Nem is az alapokról kellett velük kezdeni, hiszen jó pár év küzdősportmúlttal érkeztek hozzánk – beszélt a közös munka kezdeteiről Nagy Lajos, az NYVSC edzője.

– Milán az, aki nem kér, de nem is ad kegyelmet.

Annyira akar menni előre, küzdeni, harcolni, hogy szinte vissza kell őt fogni. Kialakulóban van még az egyénisége, a stílusa, a balfelütése és a balhorga viszont már most több mint biztató.

Patrik sokkal megfontoltabb, gyönyörű megmozdulásai vannak, őt inkább tüzelni kell, mert hajlamos belealudni a mérkőzésekbe, főleg az első menetben.

Mindketten jól motiválhatóak, nagyon szorgalmasak és meg tudják csinálni, azokat, amiket kér tőlük az ember – jellemezte tanítványait a tréner.

– Valóban megérte váltanunk, hiszen a tavalyi év mindkettőnknek jól sikerült.

Sokkal jobban is érezzük itt magunkat, ezért szívesebben is edzünk. A kedvenc ütésem a jobbhorog, de van még sok minden, amiben fejlődnöm kell, legfőképpen a lábmunkámat kell javítani – fogalmazott Petrimán Milán.

Lomacsenko és Tyson

– Nekem a jobb egyenes a kedvencem, a lábmunkámat azonban még nekem is javítanom kell – tette hozzá Patrik.

A beszélgetés végén az is kiderült, hogy Milán világbajnok szeretne lenni, a kedvence pedig minden idők egyik legeredményesebb amatőr ökölvívója, az ukrán Lomacsenko, aki profiként is páratlan karriert tudhat magáénak. Patrik leghőbb vágya, hogy kijusson a 2024-es olimpiára, az ő favoritja pedig Mike Tyson.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában