Szijjártó: a bevándorláspárti erők folyamatosan támadják Magyarországot

Budapest – A bevándorláspárti erők Emmanuel Macron francia elnök vezetésével folyamatosan támadják Magyarországot, de bármekkora is a nyomás, a kormány vállalja ezt a harcot a haza és Európa érdekében – írta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken az MTI-hez eljuttatott …

közleményében.

Szijjártó Péter hozzátette: Macron elnök bevándorlók tömegeit akarja behozni Európába, ezzel veszélybe sodorva a kontinens biztonságát. A miniszter szerint a bevándorláspárti erők magukat progresszívnek, haladóknak nevezik, csak az a baj, hogy a haladás iránya katasztrofálisan rossz, a sebesség óriási, szélsebesen a szakadékba vezetik Európát. Kiemelte: a jövő évi európai parlamenti választás tétje hatalmas, mivel a bevándorlást megállítani akaró politikusoknak kell többségbe kerülniük az Európai Parlamentben.

A Magyarországról “hazug jelentést készítő” Judith Sargentini EP-képviselő Emmanuel Macron elnök elvbarátja, így a francia elnök is kampányol Magyarország elítélése mellett – írta. Az alapvető európai értékek nem Magyarországon sérülnek, a magyar kormány szerint a legfontosabb érték a biztonság, és mindent megtesznek Magyarország és Európa biztonságának megőrzése érdekében azért, hogy ne történhessenek meg olyan terrortámadások, amelyek Párizsban, Nizzában, Brüsszelben, Manchesterben vagy Berlinben történtek – közölte a miniszter. Az európai vezetők feladata az európai emberek biztonságának megőrzése, és nem az, hogy kiszolgáltassák őket terroristáknak – fogalmazott Szijjártó Péter.

– MTI –
hirdetés