Szijjártó: az emberek le akarják zárni a Gyurcsány-korszakot

A kormányfő szóvivője szerint a volt miniszterelnök szombati beszéde azt jelzi, hogy a Gyurcsány-korszak “vissza akar tolakodni”, dacára annak, hogy a magyar emberek már világos és egyértelmű döntést hoztak arról, hogy le akarják zárni ezt az időszakot.

Szijjártó Péter szerint az emberek le akarják zárni “a hamis illúziógyártás, a sikertelen megszorításokra épülő gazdaságpolitika, és a politikai bűnök” korszakát. A Gyurcsány-éra egyik legsúlyosabb cselekedete az ország eladósítása volt, amelyet csak minden magyar összefogásával lehet megállítani – hangsúlyozta a miniszterelnök szóvivője.

“Az ország talpra állítására csak a Fidesz képes”

Emlékeztetett arra, hogy jövőre 2800 milliárd forintnyi adósság visszafizetési kötelezettsége van Magyarországnak. Ez az összeg több, mint az egészségügyre vagy az oktatásra szánt keret, vagy a lakosság által befizetett személyi jövedelemadó együttes összege. Az ország talpra állítására csak a Fidesz képes, méghozzá az emberek együttműködésével – jelentette ki Szijjártó.

Azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Ferenc szombaton népszavazást szorgalmazott az új alkotmányról, a miniszterelnök szóvivője azt mondta, a jelenleg jogszabályok alapján ezt nem lehet megtenni. Az alkotmányozás folyamatát azonban egy konzultáció sorozattal szeretnék kiegészíteni, még a parlamenti előterjesztés benyújtása előtt.

– Független Hírügynökség –
hirdetés