Nyíregyháza hírei

2013.03.04. 12:32

Jobbik: az ócsai lakópark csak látszatintézkedés

Nyíregyháza. – Újra arcon csapta a kormány a magyar embereket akkor, amikor eldöntötték, hogy nem hosszabbítják meg a március elsején lejáró kilakoltatási moratóriumot – kezdte a Jobbik hétfő délelőtti sajtótájékoztatóját Adorján Béla, majd hozzátette: ezzel a kormány végleg kivonul a szociálisan rászorultak megsegítését célzó háborúból, és az önkormányzatok vállára teszi át a terhet.

Nyíregyháza. – Újra arcon csapta a kormány a magyar embereket akkor, amikor eldöntötték, hogy nem hosszabbítják meg a március elsején lejáró kilakoltatási moratóriumot – kezdte a Jobbik hétfő délelőtti sajtótájékoztatóját Adorján Béla, majd hozzátette: ezzel a kormány végleg kivonul a szociálisan rászorultak megsegítését célzó háborúból, és az önkormányzatok vállára teszi át a terhet. A megyei közgyűlés jobbikos tagja szerint a devizahitelt nyögőket cserben hagyja a Fidesz-KDNP, nem áll ki mellettük, ráadásul 2015-ben megszűnik az a határozat, mely szerint a bankok a tárgyévben csak a felszámolásra ítélt hitelek 4%-át értékesíthetik.

– A semmi közepén elhelyezkedő, egy postától, egy óvodától, vagy egy iskolától kilométerekre lévő ócsai lakópark pedig egészen egyszerűen ostobaság. Miközben a kormány folyamatosan az integrációról prédikál, éppen ezzel a lakóparkkal szegregálja a beköltözőket. Arról nem is beszélve, hogy az eredetileg ötszáz lakás helyett csak nyolcvan épült fel, ráadásul horribilis bekerülési költségen. Adorján Béla szerint a devizahitelezés elburjánzása miatt bajba jutott embereknek valódi segítségre lenne szükségük, példaként Ausztriát hozta fel, ahol nem egy kereskedelmi bankot kötelezett kártérítésre az osztrák legfelsőbb bíróság az ügyfelek nem megfelelő tájékoztatása miatt. – Nálunk ráadásul az osztrákoknál is nagyobb mértékben emelkedtek a törlesztőrészletek, a bíróságok mégsem tesznek semmit.

KM-TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!