Szikrázó, munkás tanév lesz

Az elmúlt héten tartották Miskolcon a tanévnyitó értekezletet a város közoktatási intézményei vezetőinek számára. A megyei tanévnyitó tulajdonképpen már az előző tanév végén megvolt. A magyar oktatási rendszer [.pdf – 38KB]

Miskolc -Az új tanévben is sok feladat vár a közoktatási intézményekre, derült ki a tanévnyitón.  Az elmúlt héten tartották Miskolcon a tanévnyitó értekezletet a város közoktatási intézményei vezetőinek számára. A megyei tanévnyitó tulajdonképpen már az előző tanév végén megvolt, azért szervezték akkor, hogy az intézményvezetők még a nyáron fel tudjanak készülni a közoktatási törvény módosításából következő feladatokra. Mindkét értekezlet kiemelt témája volt tehát a törvény módosítása, a tavalyi tanévben elvégzett kompetenciamérés eredményei és az ezzel kapcsolatos feladatok.

Változások, határidők

A miskolci tanévnyitón a jelenlévők hallottak a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény változásairól is, és az önkormányzat képviselői felhívták az intézményvezetők figyelmét arra, milyen dokumentumokat kell benyújtaniuk és milyen határidővel. A rendezvényen jelen volt Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora, aki a város középiskoláival való együttműködést hangsúlyozta és azt, mennyire fontos, hogy a miskolci diákok a helyi egyetemet válasszák. Káli Sándor, Miskolc polgármestere pedig úgy zárta tanévnyitó beszédét: szikrázó, munkás tanév elé nézünk. Az intézményvezetők szeptember 5-én munkaértekezlettel kezdik az új tanévet.
hirdetés