Szikszai Róbert Amszterdamig repítette a diszkoszt

A koncentrációnak meg lett az eredménye, Szikszai Róbert utolsó dobásával érte el a nagy eredményt
A koncentrációnak meg lett az eredménye, Szikszai Róbert utolsó dobásával érte el a nagy eredményt - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – Szikszai Róbert Európa-bajnoki induláshoz elegendő eredménnyel nyerte meg a Balaton-bajnokságot.

Szintet dobott Szikszai Róbert! Nem olimpiait ugyan, de az Európa-bajnoki induláshoz szükséges eredményt is meg kell becsülni. A Nyíregyházi Sportcentrum diszkoszvetője a Veszprémben rendezett Balaton-bajnokságon 63.14 méterig repítette a szert, amivel egyfelől megnyerte a versenyt, másrészt pedig 14 centivel túldobta a július 6-10-e közötti amszterdami Európa-bajnokság kvalifikációjához szükséges eredményt.

– Utolsóra sikerült kivágnom a rezet – mondja a Veszprémben történtekről Szikszai Róbert, cseppet sem meglepő módon, hiszen tavaly a tallinni U23-as Eb selejtezőjében is utolsóra érte el a döntőt, ott pedig hatodikra a bronzérmet érő eredményt. – Este fél nyolckor indult a versenyünk, és nincs ellenemre az ilyen késői kezdés. Az eső addigra elállt, ám szélcsend volt, szóval lehetett volna jobb is az idő. Valóban fegyvertény az is, hogy sikerült megelőznöm Kővágó Zoltánt, de ő nem versenyzett csúcsformában, három nappal korábban, Szombathelyen dobott egy nagyot, a végén pedig a hatvanöt méter körüli dobása szektoron kívül ért célt. Nagy kő esett le a szívemről, immár egyértelműen az Európa-bajnokság került a fókuszba, aztán meglátjuk, hogy közben, vagy az Eb-n sikerül-e az olimpiai szintet is elérnem.

Szikszai Róbert eredménye amúgy nem egyéni csúcs, a két évvel ezelőtti franciaországi eredményétől hat centivel elmaradt, így tehát a vasárnapi „csak” a legjobb Magyarországon elért eredménye. Ezzel három magyar diszkoszvetőnek van meg az amszterdami szintje, hiszen Kővágó (aki a Balaton-bajnokságon 61.25-tel lett harmadik) és a Veszprémben 62.18 méterrel második Huszák János is rendelkezett már az Eb-induláshoz szükséges eredménnyel.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország június 14-i számában és a kelet.hu-n.
hirdetés