Szilágyi Áron a TakarékPont pénzügyi edukációs nagykövete

Szilágyi Áron a TakarékPont pénzügyi edukációs nagykövete
A Vasas Sport Club vívójának sikersorozata 2006-ban kezdődött, ekkor lett aranyérmes a poznani Junior Európa-bajnokságon. Azóta Áron nagy utat tett meg, és meg sem állt a 2012-es londoni olimpiai játékokig, ahol a magyarok közül elsőként állt fel a dobogó legfelső fokára.

Az első arany megszerzésével lendületet adott a magyar delegáció tagjainak és a sport rajongóinak egyaránt. Energiája és céltudatossága sok fiatal számára példaértékű lehet. Idén tavasztól új szerepkörben, új kihívással néz szembe, a TakarékPont pénzügyi edukációs nagyköveteként is találkozhatunk vele. A 23 éves sportoló a fiatalok pénzügyekkel kapcsolatos ismereteinek bővítésében, és a vállalatcsoport társadalmi felelősségvállalási programjának népszerűsítésében vállal szerepet.

„Akárcsak a sportban, a pénzügyi döntésekben is rendkívül fontos a tudatosság és a hosszú távú gondolkodás. Ezért tartom fontosnak a fiatalok gazdasági ismereteinek bővítését, amelyhez a TakarékPont hálózattal együtt szeretnék hozzájárulni.” – mondta Szilágyi Áron. A TakarékPont és a Vasas Sport Club együttműködése már 2012-ben elkezdődött. A Hálózat elkötelezett a tudatos életvezetés és egészségmegőrzés, valamint az átgondolt pénzügyi döntések támogatásában egyaránt. Szilágyi Áron felkérése a nagyköveti feladatok betöltésére egyesíti ezt a két törekvést, és lehetőséget teremt arra, hogy személyében egy hiteles karakter szóljon az ifjúságot érintő témákban. „Az együttműködést az inspirálta, hogy egy olyan fiatalemberen keresztül szeretnénk közvetíteni az üzeneteinket, aki az élet számos területén kiemelkedő teljesítményt nyújt, és hiteles arca lehet Hálózatunknak.” – mondta Brezina Szabolcs, TakarékBank Zrt. ügyvezető igazgatója. Az országos kampányok, események szervezése mellett a TakarékPont fiókokban ősszel egy korábban már sikeres takarékossági program indul újra, amely alternatívát kínál a fiataloknak, és a szülőket is segíti abban, hogy a pénzügyi tudatosság gyermekeik gondolkodásának részévé váljon.

Az olimpiai bajnok által képviselt értékek nemcsak a sportban, hanem a mindennapi életben is jelen vannak. A Hálózat pénzügyi edukációs programja részeként rendszeresen találkozhatnak a rajongók Áronnal, többek között a TakarékPont Facebook oldalán, ahol a sportolóról szóló hírek mellett, ő maga is megosztja gondolatait és tippjeit a pénzügyi-, valamint egyéb érdekes témákkal kapcsolatban.hirdetés