Szilvai: aranyat gyümölcsözött a munka

Akt.:
Szilvai László az éremmel, a serleggel és mesterével, Nagy Lajossal
Szilvai László az éremmel, a serleggel és mesterével, Nagy Lajossal - © Fotó: big boxing
Nyíregyháza – Az NYVSC-Big Boxing bunyósa felnőtt magyar bajnoki címet szerzett.

Szép nyíregyházi siker született Győrben a felnőtt férfi ökölvívó országos bajnokságon, . Tíz esztendeje Balogh Vilmos állhatott a dobogó legfelső fokára, ugyanezt tehette szombaton Szilvai László, az NYVSC-Big Boxing 69 kilós kiválósága. Nagy Lajos tanítványa előbb Korom Krisztián (KSI), majd Szimler Áron (Vasas) ellen diadalmaskodott, az elődöntőben pedig a tavalyi bronzérmes Zámbó Dániel (Győr) ellen nyert. Aztán jöhetett a döntő, amelyben Bene Gergő (Szolnok) volt az ellenfél. Szilvai folytatta remek bunyózását és végül egyhangú pontozással nyert és szerzett bajnoki címet, a tavalyi bronz így arannyá érett..

– Nem tudom a szövetségnél hogyan látták, de mivel Bacskai Balázs felment a 75 kilóba (a vasas versenyzője meg is nyerte a bajnokságot, a szerk.), nekünk Laci lett a 69 kilós kategória esélyese. Ezt a bajnokságon be is bizonyította, hiszen végi taktikusan, okosan bunyózott. A döntőben talán csak a második menetben volt egy kis megingása, ám az első és harmadik felvonásban olyan meggyőző volt, hogy minden pontozó őt hozta ki győztesnek. Nagyon örülünk a bajnoki címnek, amit teljesen megérdemelten szerzett meg – vélekedett Nagy Lajos, a bajnok mestere.

– KM-ML –


Ökölvívó ob – Bacskai nyerte a csúcsmeccset
A vártnak megfelelően Bacskai Balázs és Harcsa Zoltán középsúlyú csatája hozta a legszínvonalasabb, legélvezetesebb mérkőzést a Győrben rendezett férfi ökölvívó országos bajnokság szombati döntős programjában. Bacskai megosztott pontozással győzött, s lett a 75 kg aranyérmese.

Címkék: ,


Sporthírek


hirdetés