Sport

2013.06.04. 13:51

Meccsszerelésben fürödtek a Balatonban

El sem akart utazni, mégis bajnokként tért haza Fonyódligetről a Vasvári Gimnázium lány futballcsapata.

El sem akart utazni, mégis bajnokként tért haza Fonyódligetről a Vasvári Gimnázium lány futballcsapata.Úgy volt, hogy el sem utazik a fonyódligeti országos diákolimpia döntőre a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium VI. korcsoportos lány labdarúgó-csapata, mivel létszámgondok miatt csak a minimális hat játékos állt rendelkezésre a keresztpályán rendezett az 5+1-es viadalon. Aztán csak vállalták a megmérettetést, és milyen jól tették!

A technikai értekezleten még megmosolyogták a nyíregyháziakat, hogy csere nélkül akarják lejátszani mind a hét mérkőzést, a Szombathely elleni döntőben pedig már valamennyi csapat a remekül játszó és időnként hősiesen küzdő szabolcsi lányoknak szurkolt. A finálét a viadal során 18 gólt szerző Urai Bianka találatával nyerte meg 1–0-ra a vasváris csapat – visszavágva a csoportmérkőzések során elszenvedett vereségért –, a lefújást követően pedig jöhetett az önfeledt fürdőzés teljes szerelésben, a közeli Balatonban. Az iskola történetében a fiú csapatok jó néhány bajnoki címet szereztek már az országos finálékban, most megszületett az első lánysiker is.

VI. korcsoportos diákolimpia

Lányok, Fonyódliget

Csoportmérkőzések: Nyíregyházi Vasvári–Szombathelyi Nagy Lajos 2–3, –Egri Kereskedelmi 18–0, –Szekszárdi Szent László 4–1, –Tatai Eötvös 5–1.

Negyeddöntő: Nyíregyházi Vasvári–Székesfehérvári Tóparti 2–2 (hétméteresekkel: 7–6).

Elődöntő: Nyíregyházi Vasvári–Salgótarjáni Madách 4–1.

Döntő: Nyíregyházi Vasvári–Szombathelyi Nagy Lajos 1–0.

Végeredmény: 1. Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium (Preg Nikolett, Sós Noémi, Tóth Cintia, Mertus Blanka, Urai Bianka és Kocsis Dalma. Testnevelő: Pók István, egyesületi edző: Kósa János). Különdíjas: Preg Nikolett (a diákolimpiai döntő legjobb kapusa).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!