Színes ceruzák helyett elszántság

Színes ceruzák helyett elszántság
© Boczák Kornél is hozzátette részét a győzelemhez Fotó: Racskó Tibor
Végig magas hőfokon játszott a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza, ennek siker lett az eredménye.

Ez nagyon jól sült el. A két fiaskó után szombaton magabiztosan nyerte soros bajnokiját a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza NB I B-s férfi kézilabda együttese. Ráadásul Törökszentmiklóson, ahol eddig nem termett babér. Már az első félidőben biztosan vezettek a nyíregyháziak, és hatgólos előnnyel (9–15) várhatták a szünetet. A második félidőben ott folytatták, ahol abbahagyták és fokozatosan még tovább hizlalva az előnyt magabiztos, tizenegy gólos győzelmet arattak.

– A legfontosabb az, hogy magunk miatt nyertünk szombaton – kezdte visszapillantását a sikerre Varga Zsolt, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Együtt volt a csapat és mindenki olyan hőfokon játszott, ahogyan azt én elvárom a csapattól illetve ahogyan azt mindenkinek saját magától kell elvárnia.

Három fontos hozadék

– Ennek három fontos hozadéka is van. Egyrészt mindenki jó értelemben véve felspanolja magát, ez pedig amolyan katalizátorként ráragad a társakra is. A harmadik az, hogy ezzel a hozzáállással demoralizálni lehet az ellenfelet. Mindhárom megtörtént Törökszentmiklóson, ráadásul hatvan percen keresztül tartott ez a nagy elszántság.

– Jó volt a védekezésünk, amit a huszonkét kapott gól is bizonyít – tért rá a játék szakmai részére Varga Zsolt. – Az külön örömteli, hogy szünet után sem álltunk le, mindenki fegyelmezetten, koncentráltan, a megbeszélteknek megfelelően játszott, és nem kerültek elő a színes ceruzák. Lőttünk gyors kontragólokat, felépített akcióink végén is sokszor a kapuba találtunk. Ám az is igaz, hogy támadásban időnként még akadozott a gépezet, de ezeket a hibákat a védekezéssel kompenzálni tudtuk.

Maradjon az elszántság

– Miként azt a mérkőzés után az öltözőben kihangsúlyoztam: ezt az elszántságot és akarást mindenkinek el kell raktároznia, és bármikor elővennie – így Varga Zsolt.

Nos, erre már szombaton meglesz a lehetőség, amikor is a listavezető, eddig százszázalékos Eger lesz a vendég.

KM-ML
hirdetés