Színes, szagos, szélesvásznú

Esztergályos Cecília az egyik címszereplő
Esztergályos Cecília az egyik címszereplő - © Fotó: Körúti Színház
Fehérgyarmat – A Körúti Színház előadása megmutatja: egy temetésen kezdődött kapcsolat is lehet bizonyíték arra, az élet szép.


Vannak az álompárok – és vannak olyanok, akikről álmunkban sem gondolnánk, hogy egymásba szeretnek. Például egy fiatal fiú és egy idős nő – Harold és Maude. Mert a szerelemben nincsenek szabályok.

Autók, fókák, faültetés

Hogy mi a közös Maude-ban és Haroldban? Első ránézésre semmi, hiszen Harold egy fiatal, búskomor arisztokrata férfi. Harold még nem élt – de már meghalt néhányszor. Kreativitását és életerejét egyetlen dologra használja: újabb és újabb öngyilkossági módokat dolgoz ki.

Pihenésképpen – a mamája szervezte randik helyett – idegenek temetésére jár. De csak addig, míg be nem zúdul az életébe Maude, aki egy jelenség. Annyit jelentenek neki a szabályok és a szokások, mint egy tornádónak a városrendezési alapelvek. Az egyetlen közös bennük, hogy mind a ketten imádnak temetésekre járni, éppen így találkoznak. A furcsa megismerkedéstől egy kalandos hét veszi kezdetét, autólopással, fókával, faültetéssel, tánccal, zenével, kis szerelemmel, és sok nevetéssel. És a fiú felfedezi, hogy az élet színes, szagos, szélesvásznú, feltéve, ha nem sajnálja az energiát arra, hogy kiélvezzen minden percet.

Igazi ajándék

A darab páratlan érzékenységgel mondja ki a nagy igazságot: az élet szép, csak szeretni kell, csak nevetni kell! Mert bár Maude-nak van születésnapja, az igazi ajándékot mégis Harold kapja: a saját életét. A Körúti Színház előadásában Esztergályos Cecília remek humora varázslatossá teszi Maudeot, akibe a végén mindenki szerelmes lesz, még Harold is, akit Lipták Péter alakít.

A Colin Higgins írásából készült előadást április 23-án, hétfőn 19 órától a fehérgyarmati művelődési házban láthatják az érdeklődők.

KM


Színlap

Maude: Esztergályos Cecília

Harold: Lipták Péter

Mrs. Chansen: Vándor Éva/Maronka Csilla

Dr. Matthews: Pecsenyiczki Balázs

Finnigan atya: Oroszi Tamás

Bernard felügyelő: Galambos Zoltán

Sunshin: Placskó Emese

Sylvia: Kiss Edina

Nancy: Lehel Katalin

Rendezte: Galambos Zoltán
hirdetés