Színház és irodalom a MŰvész Stúdióban

Grecsó Krisztiánnal csütörtökön találkozhatunk
Grecsó Krisztiánnal csütörtökön találkozhatunk
Nyíregyháza – A Grecsó Krisztián műveiben megjelenő szereplőket a Móricz Zsigmond Színház művészei keltik életre.

Grecsó Krisztián lesz a nyíregyházi Művészasztal vendége csütörtökön, a népszerű író különleges est keretében lép fel a MŰvész Stúdióban, ahol a beszélgetést az írásaiból alkotott jelenetek illusztrálják.

– A Művészasztal keretében olyan élvonalbeli magyar írókat látunk vendégül Nyíregyházán, akiknek munkássága a színház világához is köthető. Az eseménysorozat a VIDOR Fesztiválon debütált, akkor Boldizsár Ildikó író, mesekutató, meseterapeuta volt a vendégünk – mondja a rendezvényről annak háziasszonya, Kováts Judit.

– A második rendezvényünk vendége Grecsó Krisztián lesz, az est fő témája pedig az író műveiben vissza-visszatérő motívum, a család. A beszélgetés közben a Móricz Zsigmond Színház művészeinek segítségével megjelenítjük a szerző alakjait, a Grecsó-művekből Sediánszky Nóra dramaturg alkotott jeleneteket. A beszélgetőtárs Nagy Zsuka költő lesz, közreműködik Kosik Anita, Pregitzer Fruzsina, Tóth Zolka, Karap Zoltán és Kováts Dénes.

Regisztráció szükséges

A szervezők nagy örömmel tapasztalják, hogy milyen sokan érdeklődnek rendezvény iránt, ám mivel a MŰvész Stúdió befogadóképessége korlátozott, így az eseményre regisztrációt hirdettek, amellyel mindenki biztosíthatja helyét. Azt kérik, hogy aki valóban szeretne jelen lenni az eseményen, küldjön e-mailt az alábbi e-mail-címre, megírva nevét, és a foglalandó székek számát. Egy névre legfeljebb négy hely foglalható.

KM
hirdetés