Színházi programok a Reök-ben

Akt.:
Színházi programok a Reök-ben
Színvonalas színházi programokkal várja ebben a félévben is közönségét a REÖK. Februártól májusig minden hónapban láthatunk izgalmas vendégjátékokat – nem mellesleg: népszerű fellépőkkel.

Február 21-én egy klasszikust fordít ki kellő alázattal a Maladype társulatból ismert Orosz Ákos, a Radnóti Színház művésze, Adorjáni Bálint, a népszerű Szputnyik társulat tagja, Jankovics Péter és a Szegedi Nemzeti Színház színésze, Lazók Mátyás. „Dosztojevszkij 2012 tavaszán bukkant föl legutóbb, a Blaha Lujza téri 4-6-os megállóban, ahol épp a BKV ellenőrök próbálták megbüntetni az öreg orosz bliccelőt. Ekkor fiatal színészek vették védelmükbe a furcsán ismerős öregurat. Azóta hálából adatpálta a színészeknek Karamazov testvérek című, utolsó nagyregényét” – olvasható a színlapon, mely előrevetíti a kiváló színházi estét.  

Március 25-én a Gondnok című előadást láthatják a nézők, méghozzá régi ismerősökkel: Scherer Péter, Mucsi Zoltán és Katona László triásza okozott már felejthetetlen pillanatokat a REÖK-ben. A Nobel-díjas Harold Pinter darabjával sem fognak csekélyebbeket. Mucsi egy hajléktalant alakít, aki Scherer figurája befogad abba a lakásba, mely egyébként fia (Katona) tulajdona.

Áprilisban egy különleges bemutató várja a nézőket: egy megdöbbentő előadás, ráadásul teljes sötétben előadva. A dohány utcai seriff című darab szövegét Mohácsi János rendező és a szereplők közösen válogatták. A holokauszt borzalmait feldolgozó produkció gerincét többek között személyes visszaemlékezések adják.

Májusban színészlegendák érkeznek Szegedre: Béres Ilona és Tordai Teri az Örkény Macskajátékából írt, A Szkalla-lányok című produkcióval. A kultikus mű számtalan szövegvariációt ért már meg, ebben az előadásban az a különlegesség, hogy csupán a két főszereplő meséli el a híres nővérek jól ismert történetét.

A Karamazovra és a Gondnokra már lehet jegyet vásárolni a REÖK-ben. Előbbire elővételben 1000, az előadás napján 1500 Ft-ba, utóbbira elővételben 1500, aznap pedig 2000 Ft-ba kerülnek a belépők.Sporthírek


hirdetés