Színt valló autóvezetők

Színt valló autóvezetők
Nyíregyháza – Az érzékeny férfiak a kék autókat kedvelik, a határozott nők pedig fekete autót választanak.


A Ford által nemrégiben megrendelt tanulmány szerint az autó színe sokat elárul vásárlója egyéniségéről és önmagáról alkotott képéről. Ugyanakkor sok esetben tapasztalható éles különbség az egyazon színeket választó férfiak és nők között.

Érzések és érzelmek

A fekete autókhoz vonzódó nők gyakran jellemzik magukat határozott fellépésű, feladatorientált emberként, aki gyorsan ingerlékennyé válik, ha a dolgok nem mennek rendben. Ugyanakkor a fekete autót választó férfiak szétszórtnak tartják magukat, és gyakran másokra bízzák az általuk elkezdett projektek befejezését.

A kék fényezést kedvelő férfiak viszont egészen másfélék. Fontosak számukra az érzések és az érzelmek, és döntéseik során inkább hallgatnak a megérzéseikre mint a tényekre. A kék autót vásárló nők a harmóniát keresik a kapcsolatokban és kerülik a konfliktusokat, ám erős akaraterővel bírnak. A sötétkék autóhoz vonzódó férfiak – a sötétkék öltönyt viselő társaikhoz hasonlóan – többnyire konzervatívak.

Adrenalinfröccs

A Ford azért rendelte meg ezt a jelentést, hogy jobban megértse a színválasztás és a személyiségjegyek közti összefüggéseket.

– Igencsak tanulságos, hogy az emberek milyen színű autót választanak – de többnyire csak akkor, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a volánnál férfi vagy nő ül – jegyezte meg a jelentést készítő Wendy Lord pszichometriai tanácsadó és okleveles pszichológus. – Ez csak akkor változott meg, amikor a piros-fekete színkombinációkról kérdeztük az embereket. Ezt a párosítást nemre való tekintet nélkül mindig azok választották, akik imádják a pörgős, rizikós, adrenalinfröccsel járó dolgokat.

– Nagy a különbség egy adott színt választó férfi és nő egyénisége között – ám ez talán magyarázatot ad arra, hogy az igencsak eltérő személyiségű párok miért tudnak mégis megállapodásra jutni arról, milyen színű autót vásároljanak – vélekedett Lord.

KM


Megőrzött hidegvér

Lord és csapata több mint 200, 25 és 65 év közti emberrel készített interjút az Egyesült Királyságban, és egyebek mellett arra jutottak, hogy az ezüstszínű autókat választó férfiak általában még stresszhelyzetben is megőrzik a hidegvérüket. Kevésbé meglepő az a megállapításuk, hogy a sötétkék autókat kedvelő férfiak többnyire konzervatív életszemléletűek. A vörös autókhoz vonzódó férfiak az átlagosnál jóval összeszedettebbek, módszeresebbek és céltudatosabbak.

Megragadja a figyelmet

A Ford dizájnerei a divat, a lakberendezés és az okostelefonok világának legfrissebb trendjeiből merítettek ötletet.

– A merész és látványos színkontrasztokat sokan feltűnősködésnek tartják, ám manapság már egy igen gyakori trendet képviselnek, ami nemcsak az autókra terjed ki, hanem a ruhákra, sőt, az elektronikai termékekre is – magyarázta el John Mcleod, a Ford Európa jármű-perszonalizációs részlegének vezető formatervezője. – A vörös és a fekete mindig is sportos színnek számított, a kettő együtt pedig különösen sportos kombinációt alkot, ami mindenkinek megragadja a figyelmét.
hirdetés