Sport

2014.09.03. 11:09

Már csak ez hiányzott...

A futsal nem mehet a megyei első osztályú csapat szereplésének rovására – Nyírgyulajban.

A futsal nem mehet a megyei első osztályú csapat szereplésének rovására – Nyírgyulajban.

Már csak a futsal hiányzott... „Üzemel” ugyebár megyei első-, no meg harmadosztályú osztályú futballcsapat, a női labdarúgást sem hanyagolják, az utánpótlásról nem beszélve, most pedig még egy szakágat bevállaltak – Nyírgyulajban.

– Az elmúlt években a nagypályás kerettagok közül négyen is az futsal NB I-ben szereplő Debreceni EAC-ban játszottak, ezeknek a fiúknak alighanem lett volna kérőjük, így adta magát a megoldás – szolgált magyarázattal Lukács Tibor, a megye egyben érdekelt Nyírgyulaj trénere. – Annak érdekében, hogy együtt tartsuk őket az egyesületen belül alakítottunk új szakosztályt. Hozzáteszem, megnyertük a megyei teremlabdarúgó bajnok legutóbbi két kiírását, ráadásul sorainkban tudhatjuk azt a Berecz Zsoltot, akik képességei alapján akár a futsal válogatott tagja is lehetne, ő lesz a játékos-edző. Emellett két futsal utánpótláscsapatot is indítunk, elvégre a fiataloknak sem mindegy, hogy ily módon elsajátíthatják a futball alapjait.

Miként Lukács Tibor nyilatkozatából kiderül, praktikus variációt választottak a kétfrontos helytállásra.

– A felnőttcsapat valamennyi játékosa egyben a futsal együttes keretének is tagja. A hét végi bajnoki meccsek után derül ki, hétfőn ki lép pályára a másik szakág találkozóin. Természetesen a megye egyes csapat elsőbbséget élvet, semmi nem mehet a nagycsapat szereplésének rovására.

A Berecz-legénység a hazai mérkőzéseit a nyírbátori sportcsarnokban tudja le, programütközés esetén Nyíradonyba „költöznek”. Szeptember 15-én, Gyöngyösön kezdődik a menetelés, akkor, amikor a másik, ugyancsak az NB II-es rajtra készülő szabolcsi gárda, a Csenger is bemutatkozik.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!