Szinte mindent összetört a kórteremben a dühöngő férfi a nyíregyházi kórházban

Szinte mindent összetört a kórteremben a dühöngő férfi a nyíregyházi kórházban
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Járásbíróság december 25-én helyezte előzetes letartóztatásba azt a vásárosnaményi férfit, aki először otthonában, majd a Jósa András Októtókórház Pszichiátriai Osztályán dühöngött, tört-zúzott.

A férfit december 23-án éjjel mentő szállította a megyei kórház pszichiátriájára, azonban az ügyeletes orvos nem tartotta szükségesnek az osztályra történő felvételét, ezért átirányította a Sóstói úti telepen lévő addiktológiára. Miközben a férfi az átszállításra várakozott, a pszichiátriai osztály egyik 7 ágyas kórtermében helyezték el, ahol minden előzmény nélkül törni-zúzni kezdett, és trágár kifejezéseket használt az egészségügyi dolgozók irányába.

A kórteremben szinte mindent összetört, megrongált 6 ágyat, 2 fotelt, asztalt, éjjeli szekrényt, mosdókagylót, műanyag vödröket, valamint kitépte a falból a nővérhívó kapcsolóját is. A kár meghaladja az 500.000 Ft-ot.

A dühöngő férfit az egészségügyi személyzet és a biztonsági őr is próbálta megfékezni, hogy az orvos által előírt nyugtató injekciót beadhassák neki, azonban a férfit meg sem lehetett közelíteni, mert folyamatosan fenyegette és támadta a dolgozókat, ezért a biztonsági őr végül paprika sprayvel fújta le.

A férfi visszaesőnek minősülő bűnismétlő, akivel szemben jelenleg is folyik büntető eljárás garázdaság miatt, ezért a bíróság az ügyész indítványával egyezően a bűnismétlés veszélyére tekintettel előzetes letartóztatását rendelte el 1 hónapra.

– dr. Borsodi-Buss Emese, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője –
hirdetés