Őszintén, szeretettel

A színpad mellett állt, a hangfalak árnyékában, egyedül – többszázadszor már. Tekintetünk véletlenül találkozott, mindketten csak egy pillanatra vettük le szemünket a vajai Kelet-nap első fellépőiről. A tanítványairól.
Koncz Nóra jegyzete.

A gyerekek nagy tapsot kaptak. A négy részből álló műsor a színpad elé szögezte és fogva tartotta a nézőket, nem csoda hát, hogy ők csak az apró táncosokat látták. S Róla megfeledkeztek – többszázadszor már. Azt mondja, neki ennyi elég, hogy ő a tánc öröméért, a gyerekekért, elhivatottságból, szeretettel és hittel, s hogy itt vannak a szülők, akik hétvégenként áldozatot hoznak csemetéikért.

Kiabálni lenne kedvem. Mögé állni, feltuszkolni a színpadra és ráripakodni: mutatkozz be! Mutasd fel a diplomáidat és sorold fel a tánccal foglalkozó egykori tanítványaid nevét! Mondd el, hogy Nyíregyházáról jársz el hetente többször is Fehérgyarmatra tanítani és azt is, hogy hány településen és versenyen szereztél tanítványaiddal elismerést a városnak, a térségnek!

Most mérges vagyok Rá, de úgyis megbocsátok, mert tudom, őszintén beszél. Ő tényleg a tánc öröméért, a gyerekekért, elhivatottságból, szeretettel és hittel teszi. Most mérges lesz rám, de muszáj leírnom a nevét. Úgyis megbocsát, mert ez az én pedagógusnapi ajándékom. Sok sikert Péter Tünde! Mindannyiunk örömére.
hirdetés