Kisvárda hírei

2013.07.22. 10:57

Besis kutató diák vezetői pozícióban

A kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium több éve részt vesz a Kutató Diákok Mozgalmában. Az utóbbi tanévben három diák végzett kutató munkát a Debreceni Egyetem Növénytani Tanszékén dr. Koncz Gábor és Tóth Szilvia irányításával: Kovács Dominika, Molnár Petra és Palcsik Balázs kipufogógázok és nehézfémek hatásait vizsgálták a csírázási folyamatokra.

A kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium több éve részt vesz a Kutató Diákok Mozgalmában. Az utóbbi tanévben három diák végzett kutató munkát a Debreceni Egyetem Növénytani Tanszékén dr. Koncz Gábor és Tóth Szilvia irányításával: Kovács Dominika, Molnár Petra és Palcsik Balázs kipufogógázok és nehézfémek hatásait vizsgálták a csírázási folyamatokra. Ezekkel a vizsgálatokkal elnyerték a XIII. Tudományos Diákköri Országos Konferencia, az Országos Diákbiológus és Környezetvédelmi Konferencia, a XI. KutDiák Tudományos Esszépályázat, az Ifjú Kutatók Hazai Konferenciája valamint a Hlavay József Országos Műszaki és Környezetvédelmi Konferencia első díját, illetve az Avram Hershko Természettudományi Verseny második díját, az Indonéziában megrendezett nemzetközi döntőben pedig Kovács Dominika képviselhette hazánkat.

A kimagasló eredményeknek is köszönhetően Kovács Dominikát választották meg a Kutató Diákok Mozgalma Élet- és Környezettudományi tagozatvezetőjének, az alázattal, pontossággal végzett munka méltó elismerése ez a rangos pozíció. Joggal lehet büszke Kovács Dominikára iskolája és szülőfaluja, Tornyospálca egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!