Szíria – Moszkva: aknatámadás érte a damaszkuszi orosz nagykövetséget

Moszkva – Aknatámadás érte a damaszkuszi orosz nagykövetséget – erősítette meg csütörtökön a moszkvai külügyminisztérium.

A tárca “terrortámadásnak” minősítette az előző napi incidenst.

A közlemény szerint a csaknem két órán át tartó támadás során az egyik aknagránát a követség előtti őrposztnál, egy másik a konzulátus bejáratánál csapódott be. A robbanások szilánkokkal szórták be az épületegyüttest, a károk felmérése tart.

A képviselet személyzetéből senki sem sebesült meg.

Az egyik gránát a követséghez közeli iskola tetejére hullott, de nem robbant fel.
Az orosz külügyminisztérium határozottan elítélte a diplomáciai képviselet elleni támadást, és közölte: arra számít, “hogy mindenki, aki elítéli a terrorizmust és ténylegesen osztja a diplomáciai képviseletek immunitásának elvét, a megfelelő módon, nyilvánosan értékeli majd” a történteket.

A tárca megerősítette, hogy Oroszország következetesen folytatja “megalkuvás nélküli küzdelmét a terroristák ellen Szíriában”.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés