Hajdú-Bihar

2013.03.28. 07:37

Jegyzet: Húsz ház

Egyelőre húsz család költözhet az ócsai lakóparkba, a többi hatvan ház bérlésére új pályázatot írnak ki, módosított feltételekkel – közölte hétfőn az MTI – Szőke Tímea jegyzete.

Egyelőre húsz család költözhet az ócsai lakóparkba, a többi hatvan ház bérlésére új pályázatot írnak ki, módosított feltételekkel – közölte hétfőn az MTI – Szőke Tímea jegyzete. A szó szerint zöldmezős lakópark építésének már az ötlete is meghökkentő volt, s az, hogy most 20, azaz nem egészen kéttucat épületnek lesz gazdája, nem a program hatékonyságát mutatja. Még rosszabb a kép, ha figyelembe vesszük, hogy – becslések szerint – százezernél is több család van, mely nem, vagy nehezen tud törleszteni; ennyin kellene valami módon segíteni. Ha a húszhoz hozzáadjuk azt a hatvan házat, melyet a következő, könnyített feltételekkel kiírandó pályázat révén laknak majd be, akkor sem fognak hangosan dicsekedni a projekttel kiötlői.

Pedig a jószándék megvan a cselekvésre. Szerdán az Országgyűlés költségvetési és számvevőszéki bizottsága többek közt arról tárgyalt, hogy könnyítsék meg a Nemzeti Eszközkezelő rendszerébe kerüléshez szükséges feltételeket, vagy Pest megyében magasabb értékhatárig vásárolhasson ingatlanokat a szervezet. Igaz, a javaslatokat elvetették, „mert azok költségvetési hatását egyelőre nem tudták felmérni”. Ha jól értem, óvatosak voltak a bizottság tagjai – talán mindig azok, talán okultak az ócsai esetből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!