Szituációs begyakorló gyakorlat Nyírbátorban

Szituációs begyakorló gyakorlat Nyírbátorban
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyírbátor – Szerdán délelőtt szituációs begyakorló gyakorlatot tartottak a Nyírbátori Látogató Központ Fedeles Lovardában a helyi és a baktalórántházi hivatásos tűzoltóknak.

A szituációra épülő gyakorlatot hetekkel ezelőtt helyismereti foglalkozás előzte meg, akkor mindhárom szolgálati csoport a helyi szakember segítségével megismerkedhetett az épület sajátosságaival, a közművek kizárási lehetőségeivel, valamint a vízvételi- és a veszélyforrásokkal.

A szerdai szituációra épülő gyakorlaton a feltételezés szerint a lovarda szénatárolójában keletkezett tűz. Az egységek az érintett épületrésznél gondoskodtak a közművek kizárásáról, életmentési csoportot alakítottak az esetlegesen bent rekedt dolgozók és állatok felkutatására és több oltósugarat szereltek az épület oltására, majd a tűz eloltását követően nagy-teljesítményű ventilátorral, a füsttel telítődött épületet átszellőztették.

A gyakorlat végrehajtását a nyírbátori tűzoltóparancsnok és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat ellenőrizte. A gyakorlatot megfelelőre értékelték.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés