Szituációs begyakorló gyakorlata Tuzséron

Szituációs begyakorló gyakorlata Tuzséron
© Fotó: katasztrófavédelem
Kisvárda, Tuzsér – A Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság az éves gyakorlattervben meghatározottak alapján, kedden délelőtt szituációs begyakorló gyakorlatot tartott Tuzséron, az Erdért Zrt. faipari létesítményében.


A gyakorlatot a kisvárdai és a záhonyi hivatásos tűzoltók közösen hajtották végre. Elsőként az állomány helyismereti foglakozás keretében megismerkedett a létesítmény feladatával, a fafeldolgozás technológiájával, tájékoztatást kapott a közművel elzárásának helyeiről, a szárítók és a készáru csarnoképületek sajátosságairól. Ezt követően a szolgálatparancsnok ismertette a gyakorlattervben meghatározott szituációs feladatot, meghatározta a beavatkozás módját, az egyéni védőfelszerelések használatát, a szerek felállítási helyeit.

A feltételezett helyzetben a létesítmény I. számú szárítóüzemének kazánházában a kazán meghibásodása miatt keletkezett tűz, amely veszélyeztette a szomszédos raktárban lévő fűrészárukat és a szárító kamrákat.

A tűzoltó egységek meggyőződtek a közművek elzárásáról, az elsődlegesen beavatkozó záhonyi rajparancsnok felvette a kapcsolatot a helyi szakemberrel, mentési csoportot alakítva megkezdték a bent lévő személy kimentését. A kisvárdai egység a közös felderítés után átvette a tűzoltás vezetését és több oltósugarat is szereltek és egy létra sugárral biztosították a tető hűtését és oltását, majd a csarnoképületet átszellőztették.

A gyakorlatot a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnok-helyettese, a Záhonyi Katasztrófavédelmi Őrs őrsparancsnoka, a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője és a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat ellenőrizte.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –








hirdetés