Szituációs gyakorlat a Continental Arénában

Szituációs gyakorlat a Continental Arénában
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Hétfő délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szituációs gyakorlatot szervezett a megyei alparancsnoki állomány részére, a központilag meghatározott képzési tervnek megfelelően. A gyakorlati felkészítésen és végrehajtáson a megyei vezetők mellett, Vinkó Kornél tű. őrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltósági főosztályának kiemelt főelőadója is részt vett.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye tűzoltóparancsnok-helyetteseinek és szolgálatparancsnokainak tartottak kétnapos felkészítést a vezetői képességeik, illetve készségeik fejlesztése érdekében június 13-án és 14-én Debrecenben, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon.


katvedelem
Fotó: katasztrófavédelem


A hétfői gyakorlati képzésen a hivatásos tűzoltóparancsnokságok állományának tartottak felkészítést Nyíregyházán, a Continental Arénában. Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte az állományt, majd a gyakorlati felkészítés és a helyismereti gyakorlat keretében megismerkedhettek a felújított és átépített sportlétesítménnyel, amelyben 1800 négyzetméteres küzdőtér, a mobil lelátók alkalmazásával pedig jelentősen nőtt a csarnok befogadóképessége.

Az alparancsnoki állomány tagjainak ezután egy feltételezett szituációban kellett végrehajtaniuk a feladatot. A feltételezések szerint az aréna második emeleti vendégszobájában az egyik vendég által szabálytalanul használt elektromos berendezés miatt az ágy meggyulladt, a tűz továbbterjedt a többi bútorra, az épületben tartózkodókról nem volt egyéb információ.

A beavatkozó állomány, mentési csoportot alakított és több védő, valamint oltósugarat szerelt.


katvedelem
Fotó: katasztrófavédelem


Mind az elméleti és a gyakorlati képzés célja volt, hogy még hatékonyabbá váljon a beosztotti állománnyal való kapcsolattartás és az előadásokon elhangzottakat az alparancsnokok a mindennapok során használják, alkalmazzák, beépítsék azt vezetői munkájukba.

A hétfői gyakorlaton a megyei vezetők mellett, részt vett Vinkó Kornél tű. őrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltósági főosztályának kiemelt főelőadója is. A gyakorlatot Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő szervezte és a végrehajtását megfelelőre értékelte.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés