Szivárványba mártotta a tollát Bandi bácsi

Hankó András
Hankó András - © Fotó: A szerző
Tiszavasvári – Zsúfolásig megtelt a könyvtár kultúrarénája, ahol ötödik könyvét, negyedik szivárványát mutatta be Hankó András lokálpatrióta író.

„Sok emberrel beszéltem, akik aztán elmondták bújukat, bánatukat. Ezekből és saját elmém, élményeim raktárából, papírcetlikre vetett feljegyzéseimből kerekedett ki a Szentmihályi szivárvány – fogalmaz a szerző a bevezetőben.

A Szentmihályi szivárvány negyedik kötetének nem csak a borítója színes, de a tartalma is. A könyv történeteit az élet írta. A 74 esztendős, közismert Bandi bácsi még a kórházi ágyon is azzal foglalatoskodott, hogy megőrizze és az utókor számára továbbadja mindazokat az emlékeket, amelyek ma is elevenen élnek benne szülővárosáról, Büdszentmihályról és Tiszavasváriról. A sorozat negyedik részében ötven anekdota, elbeszélés, vicc kapott helyet, és egy korabeli forrásokkal, képekkel, levelekkel, kéziratokkal színesített megyei helytörténeti pályamunka, melyet a zsűri különdíjjal jutalmazott. Hankó András titka emberségében rejlik, legbiztosabb támogatója a tehetsége és a szülőföldje szeretete. Szivárványszínű emlékezete felbecsülhetetlen eszmei értékű örökséget adományozott Tiszavasvárinak.

– Siteri Éva –
hirdetés