Szivattyú lángolt Tiszavasváriban – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szivattyú lángolt Tiszavasváriban – Megyei katasztrófavédelmi hírek
© Illusztráció: katasztrófavédelem
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. január 12-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Nagy mennyiségű csapadék víz gyűlt össze csütörtök reggel Újfehértón, Tokaji utcában, amely négy lakóházat is veszélyeztetett. A város önkormányzati tűzoltói motoros szivattyú segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Több ága is lehasadt egy tizenöt méter magas fenyőfának, amelyek akadályozták a közlekedést csütörtök délelőtt Szamosszegen, a Kölcsey Ferenc utcában, illetve egy épület tetején megrongálta a tetőfedő anyagot. A mátészalkai hivatásos tűzoltók dugólétra és motoros láncfűrész segítségével távolították el a lelógó faágakat és az épület tetején az omlásveszélyt megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Épületnek ütközött egy rakomány nélküli nyergesvontató csütörtök délután a 49-es számú főúton, Csengersima belterületén. A balesetben senki nem sérült meg. A csengeri önkormányzati tűzoltók a szerelvényt áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították.

Kigyulladt egy olajhűtésű szivattyú csütörtökön délután Tiszavasváriban, a Kabay János utca egyik telephelyén. A város önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két habsugárral és két kézi tűzoltó készülékekkel oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés