Szíven szúrta a telephely dolgozóját Nyírbogát és Nyírbátor között – 14 évet kapott érte

Akt.:
Szíven szúrta a telephely dolgozóját Nyírbogát és Nyírbátor között – 14 évet kapott érte
© Illusztráció: getty images
Nyírbátor, Nyíregyháza – A Nyíregyházi Törvényszék a mai napon 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte P. J. vádlottat aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt.


Elrendelte a bíróság a vádlottal szemben a Nyírbátori Járásbíróság által korábban kiszabott, próbaidőre felfüggesztett 10 hónap fogházbüntetés végrehajtását is.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2016. június 27-én elment a Nyírbogát és Nyírbátor között elhelyezkedő TIG telephelyre azért, hogy onnan elektromos vezetékeket, réztárgyakat, kötésdobozokat tulajdonítson el. A telephelyen dolgozó J. I. sértett észlelte a vádlott cselekményét, és felszólította, hogy maradjon a helyszínen, mert értesítette a rendőrséget. A vádlott megindult a kerítés irányába, a sértett pedig követte őt, és közölte vele, hogy felismerte és személyazonossága ismertté vált. A sértett tovább követte a vádlottat a közeli erdőig, ahol a vádlott szembefordult a sértettel, és ruházatából elővett egy bicskát, amellyel a sértettet közepesnél nagyobb erővel szívtájékon szúrta. A sértett életveszélyes állapotba került, amit az orvosi segítség hárított el. A vádlott cselekményének az volt a motivációja, hogy a lopás miatti felelősségre vonástól megmeneküljön.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

– Dr. Toma Attila, sajtószóvivő –
hirdetés