Szívvel és lélekkel ropják a táncot Apagyon az ifjak

Iskolai és községi rendezvényeken rendszeresen fellépnek az apagyi iskola táncosai
Iskolai és községi rendezvényeken rendszeresen fellépnek az apagyi iskola táncosai
Apagy – Hosszú évek teltek azóta, amióta megindult az Apagyi Zrínyi Ilona Általános Iskolában a táncszakkör. Vidámság, jókedv, huncutság lakozik a szakkörösök szemében, ami hűen tükrözi a szakköri órák jó hangulatát.

Összetett cselekvés

Az iskola tanulóinak mintegy negyede veszi igénybe ezeket a foglalkozásokat. Hazánk tájegységeinek táncain kívül szórakozásképpen modern táncokat is tanulnak a fiatalok. Az előadásokkal nagy sikereket szoktak elérni iskolai, községi, alapítványi, jótékonysági rendezvényeken. A legkisebbektől a ballagókig mindenki ingyenesen vehet részt a szakköri órákon.

– A mozgás, a tánc segíti a kisgyermekek koncentrálását, tanulási hatékonyságát. Segíti az írás-olvasás-számolási készség fejlődését. Támogatja a tanulók napi feladatainak élvezetes elvégzését. A tánctevékenység az egyik legösszetettebb esztétikai-művészeti cselekvés, hiszen magas fokú igénybevétellel egyszerre foglalkoztatja a vizuális képességeket, a tapintó érzékelést, a hallási kultúrát, az izom- és testérzést – tájékoztatta lapunkat Bíróné Repelik Edit szakkörvezető-tanító.

Nyílt foglalkozások

– Mindez elsősorban közösségi keretben teremthető meg. Egyidejűleg térbeli és időbeli koncentrálást igényel. A ritmus, dallam és egyensúly érzékét egyaránt fejleszti. Intézményünk igen népszerű a környező települések lakói körében is. Ebben szerepet játszik ez a tánc is, ugyanis több bejáró tanulónk tagja a szakkörnek is, amit minden csütörtökön meg lehet tekinteni, részt lehet rajta venni.

KM
hirdetés