Szívvel-lélekkel báloznak

A báli menüt a konyhai dolgozók készítették és a falusi vendéglátós diákok tálalták fel
A báli menüt a konyhai dolgozók készítették és a falusi vendéglátós diákok tálalták fel - © Fotó: Kiss Zsigmond
Baktalórántháza – A nívós mulatságokra manapság is van igény, főleg, ha fontos és jó célokat szolgálnak.

Érdeklődve olvastam a Szabolcs Online-on a zenés-táncos mulatságok hangulatát felelevenítő „Azok a régi, tündöklő bálok!” című cikket. Aki ismeri az intézményünket, hagyományainkat, tudhatja, milyen nívós alapítványi bálnak ad otthont évente egyszer a baktalórántházi Vay-gimnázium.

Az idén sem volt ez másképp, Gerják József intézményvezető köszöntője után felléptek a Fedics-iskola versenytáncosai, Kéri Viktória, Matyi Péter, dolgozóink angolkeringőztek, a Szabolcs Táncegyüttes néptáncbemutatót tartott, Simon Júlia és Doka Balázs latin tánca után pedig a Dumaszínház tagja, Tóth Edu szórakoztatta a mintegy ötszáz fős közönséget. A vacsorát az iskola konyhájának dolgozói készítették és a falusi vendéglátós diákok tálalták fel.
Nem titok: az iskolabáljaink soha nem a nyereségre, sokkal inkább a kapcsolatápolásra és -építésre fókuszálnak. A kezdetben alig több mint másfél száz érdeklődőt vonzó, mára félezres látogatottságnak örvendő rendezvényre a vendégek jelentős része tiszteletjeggyel érkezik vagy jelképes belépődíjat fizet, a tombolafelajánlások, illetve -vásárlások révén mégis gyarapszik az alapítványunk büdzséje.

Minden forintnak helye van

Az így befolyó bevételekből eddig is, ezután is jó célokat támogatunk, hasznos kezdeményezéseket finanszírozunk. Tavaly sikerült felújítanunk az egyik illemhelyet, az idén tíz jó tanuló, de szerény anyagi körülmények között élő diákunknak segítettünk eljutni a Terror Házába.

Az iskola földszintjén ülőalkalmatosságokat szeretnénk kialakítani, terveinknek, céljainknak se szeri, se száma. Sok szempontból gyümölcsözőek tehát az élőzenés báljaink, melyek nívója egyben a siker garanciája is.
Tóthné Farkas Zsuzsanna igazgatóhelyettes, Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium

Most is pezseg az élet

Jelenleg a szintén nagy hagyományokra visszatekintő, március közepéig tartó Vay-hetek rendezvénysorozat zajlik a baktai középiskolában. A tanulmányi és sportversenyek mellett persze a szórakozás is helyet kapott a programok között.

Túl a tanár-diák röplabdamérkőzésen, a traktorügyességi, a terményfelismerési, a gasztronómiai és a természettudományi versenyeken, kedden 13 órától dalversenyt, szerdán „tanárvadász” vetélkedőt, majd történelmi tudáspróbát tartanak a suliban.

KM
hirdetés