Szlovák belpolitikai válság – Benyújtotta lemondását Robert Fico, Peter Pellegrinit bízta meg kormányalakítással az államfő

Peter Pellegrini és Robert Fico
Peter Pellegrini és Robert Fico - © Fotó: Pavel Neubauer/AP
Pozsony – Benyújtotta lemondását Robert Fico távozó szlovák miniszterelnök csütörtökön Andrej Kiska államfőnek, aki Peter Pellegrini, eddigi miniszterelnök-helyettest bízta meg a kormányalakítással.

Peter Pellegrini, az új szlovák kormány miniszterelnöke a pozsonyi kormánypalota dísztermében tartott ünnepi aktus keretében vette át a megbízásáról szóló dekrétumot, ugyanott, ahol közvetlenül előtte Robert Fico kézbesítette a lemondását Andrej Kiska államfőnek.

A kormányfői tisztségből távozó Robert Fico lemondása kézbesítése utáni sajtóbejelentésén a “legtermészetesebbnek választásnak” nevezte Pellegrini jelölését, akivel – mint mondta – “normális, munkakapcsolatuk lesz” a jövőben.

Leszögezte: a Pellegrini vezetése alatt összeálló kormány irányultsága a továbbiakban is “világosan Európa-párti” lesz, s a kormány az “erős szociális állam” fenntartásán fog munkálkodni.

– MTI –


Peter Pellegrini
Pozsony - Peter Pellegrini jelenlegi miniszterelnök-helyettest jelölte a leendő új szlovák kormány élére a hárompárti kormánykoalíció legerősebb pártja, a Robert Fico kormányfő vezette Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) - ezt maga Pellegrini mondta újságíróknak miután a pozsonyi elnöki palotában ...
hirdetés