Hajdú-Bihar

2013.01.18. 11:16

Készüljünk a nagy hidegre!

Ilyen körülmények között jelentősen, több mint harmadával megugrik a kárbejelentések száma.

Ilyen körülmények között jelentősen, több mint harmadával megugrik a kárbejelentések száma. Debrecen - A meteorológiai előrejelzések szerint a hét végére sarkvidéki eredetű hideg levegő árasztja el az országot, miközben a havazás is folytatódni fog. Ilyen időjárási helyzetben a Genertel tapasztalatai szerint jelentősen, több mint harmadával megugrik a kárbejelentések száma. A társaság felhívja a figyelmet: a casco-biztosítások sem fedezik az extrém hideg által okozott fagyáskárokat, ezért a következő napokban várható, egyes helyeken akár mínusz tizenöt foknál is keményebb fagyokra fokozottan érdemes felkészíteni az autót.

Figyeljünk oda!

Az elmúlt év februárjának első felében beköszöntő rendkívül zord időjárás többek között a gépjárműkárok megugrását is eredményezte. A cég kárstatisztikái szerint ebben az időszakban az átlagosnál 34 százalékkal több kgfb-s kárbejelentést regisztráltak, sőt, a legkritikusabb napot követően a bejelentések száma több mint a duplájára nőtt. A kemény éjszakai fagyok további károk forrásai, amelyre azért is érdemes fokozottan odafigyelni. Amit mindenkinek érdemes előre megtennie: ha nem idén töltöttük fel, a fagyálló folyadékot érdemes szervizben vagy benzinkútnál beméretni.

 

A hűtőfolyadék mellett az ablakmosó folyadék lehet leginkább érzékeny a fagyra, főként azért, mert a téli folyadékkal sokan hígítással spórolnak, ami csökkenti annak fagytűrését. Ám a szétfagyott tartály cseréjének költsége jóval meghaladja az így nyert összeget. Emellett a motortérben szintén célszerű átnézni, átnézetni a gumicsöveket, tömítéseket, mivel ezek elöregedett állapotban könnyen repednek, törnek a nagy hidegben. Egyszerűbb előre kicserélni a hibás elemeket, mint esetleg órákig fagyoskodni a lerobbant autóban, segítségre várva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!