Szín, íz, remegősség

Szín, íz, remegősség

Szín, állag (remegősség, áttetszőség), tartalom (hús-lé arány), díszítés, íz volt a fő szempont. Mátyás Rudolf Oscar-díjas mesterszakács, a zsűri elnöke adta át szerdán a díjakat az ízkocsonyaverseny legjobbjainak.

Az első helyezett – Aranykorona étterem – nevében Szendrei Mihály vette át az oklevél mellé járó kerámiatálat, a második a Big-Ben étterem lett (Babik József vette át a díjat), a harmadik a Károly Hotel.

A fentieken túl kilenc étterem és a Berzeviczy Kereskedelmi Szakközépiskola kocsonyakészítő csapata nevezett be a versenybe, amely a Miskolci Kocsonyafesztiválon, a február 25-i kocsonyabálon zajlott le. A szavazatokat tartalmazó borítékokat az Alabárdos étteremben szerdán délután megrendezett díjátadón bontották ki, Rózsa Edit, a fesztivál ötletgazdája köszöntő szavainak kíséretében.

A zsűri tagjai voltak: Mátyás Rudolf Oscar-díjas mesterszakács, kocsonyaőr, Káli Sándor polgármester, dr.Besenyei Lajos rektor, Gaál Noémi jégkirálynő, Osváth Tibor (OSI-béka) színművész, Lévay Ferenc az Aranyponty Rt. vezérigazgatója, dr. Mátyás Lajos érsebész, dr. Rácz Jenő egészségügyi miniszter és Tömöri Zoltán, a Hunguest Hotels Zrt. informatikai igazgatója. Az értékelésnél a kocsonya színe, állaga (remegősség, áttetszőség), tartalma (hús-lé arány) díszítése (csak ehető), íze volt a meghatározó szempont.

 
hirdetés