Szociális központ az Eötvös utcában

Szociális központ az Eötvös utcában
A Periféria Egyesület 1995-ös megalakulása óta folyamatosan fejlődik: 1998-ban nyitották meg Nyíregyházán, a Szarva utcában szociális irodájukat, melyet mára kinőttek. Ezért az Eötvös utca 1. sz. alatt a mintegy 110 négyzetméteres épületet bérbe vették.  video

Szoboszlai Katalin, az egyesület elnöke a Kelet-Magyarországnak a hétfői ünnepélyes megnyitó előtt elmondta: a szociális szolgáltató központ átköltöztetésére azért volt szükség, mert bővült tevékenységi körük, immár négy területet visznek. Itt lesz mától a központja két utcai ellátó szervezetüknek, a szociális információs irodának és a regionális szintű diszpécserszolgálatnak. Telefonszámaik nem változnak, a diszpécserszolgálatot továbbra is a 42/504-618-as számon lehet elérni.

Infrastrukúra


Hasznosítás
Az régi irodaépület a Szarvas után az
egyesült tulajdonában marad, melyet igyekeznek ésszerűen hasznosítani.

A bővítésre nemcsak a megnövekedett feladatok, hanem a gyarapodó létszám miatt is szükség volt, hiszen több munkatárs és több önkéntes segítő tevékenykedik az egyesület égisze alatt. Köztudott, hogy a Periféria foglalkozik a hajléktalanok felderítésével, utcai ellátásával, gyermekjóléti programot, egyéb szociális feladatokat valósítanak meg, s ehhez az infrastrukturális háttér megteremtése nem várathatott magára.

Ezt már Giba Tamás alpolgármester mondta ünnepi beszédében. Sikeres pályázatok révén, a társszervezetekkel együttműködve remélhetőleg tovább izmosodik az egyesület, mely újabb feladatok felvállalására is alkalmassá válhat.

– Györke László –
hirdetés