Szociológiai pályázatok

Szociográfia-, szociofotó- és szociofilm-pályázatot hirdet a Magyar Szociológiai Társaság.

A szociográfia kategóriájában beküldhető egy olyan, a jelen és a közelmúlt társadalmi valóságának feltárásával, jellegzetes élethelyzetekkel foglalkozó – folyóiratcikk terjedelmű – eredeti írás, amely a szociográfia, a szocioriport, az esettanulmány, vagy a dokumentumpróza eszközeivel él. A szociofotó kategóriában szerzőnként legfeljebb öt – még nem publikált – képet vagy két képsorozatot várnak, olyanokat, amelyek a mai társadalmi jelenségeket, élethelyzeteket, az életformák sajátosságait mutatják be a dokumentumfotó eszközeivel. A szociofilm kategóriában beküldhető szerzőnként egy – más pályázatokon még nem szerepelt –, maximum egy órás film, amely dokumentarista eszközökkel mutatja be a társadalmi változások hazai, vagy külföldi sajátosságait.

Így küldjék

A pályázatok nem jeligések, a műveket kérik a szerző nevének, a mű címének feltüntetésével megküldeni, megadva a szerző elérhetőségét is. Az írásművek beküldhetők postai úton, e-mailen csatolmányként, vagy elektronikus adathordozón, MS-Word formátumban.

A fotók feladhatók postai úton, A4-es nagyításban, vagy CD-n, DVD-n.

A filmeket kérik postai úton DVD-n küldeni. Határidő: 2006. szeptember 15.Cím: Magyar Szociológiai Társaság Titkársága, Heleszta Éva/Tibori Tímea 1014 Budapest, Országház utca 30. e-mail: mszt@mtapti.hu
hirdetés