Szökevény struccok okoztak közlekedési galibát Kelet-Ukrajnában

Szökevény struccok okoztak közlekedési galibát Kelet-Ukrajnában
Szökevény struccok okoztak közlekedési galibát Kelet-Ukrajnában - © Forrás: https://ovva.tv
Ukrajna – A dnyiprói közlekedésrendészek először nem hittek a fülüknek, amikor az autósok telefonon jelezték, hogy struccok rohangálnak a főúton.

Három föl-alá szaladgáló strucc okozott közlekedési akadályt Dnyipro (korábban: Dnyipropetrovszk) egyik kivezető főútján szerdára virradó éjszaka. A közlekedési járőrszolgálat diszpécsere eleinte beugratásnak vélte az ezzel kapcsolatos telefonos bejelentéseket, de végül csak kiküldött egy egységet a helyszínre.

Kiderült, hogy mégsem egy megkésett áprilisi tréfáról van szó: a forgalmas útszakaszon valóban három afrikai futómadár rohangált, meglehetősen riadtan. A kifejlett tyúk és két „kicsiny” csibéje a közeli struccfarmról lépett meg, eddig tisztázatlan körülmények között.

A tiltott helyen tartózkodó gyalogos madarak becserkészése és befogása hosszú órákba telt. Az üldözésben számos rendőr, és a farm több alkalmazottja is részt vett. A garázda struccokat végül sikerült őrizetbe venni, és jelenleg jól megérdemelt büntetésüket töltik korábbi otthonuk rácskerítése mögött – adta hírül az ukrán 1+1 televíziós csatorna híradóműsora.

– Palkó István –
hirdetés