HAON Sziréna

2010.08.29. 08:51

Jeles művészek készülnek Debrecenbe

<p>A Vasutas Egyetértés Művelődési Központ több mint húsz éve rendez őszi színházi estéket, melynek legújabb évada 2010. októbertől, egészen 2011. februárig tart.</p>

Ebben az időszakban minden hónapban olyan szórakoztató műfajokkal várják a nagyérdeműt, mint például a vígjáték, krimi-komédia, zenés bohózat – hívta fel a figyelmet csütörtöki sajtótájékoztatóján az intézmény. A sorozat célja az idén is az, hogy nevetve szórakozhasson a nagyérdemű, színvonalasan, jeles művészek társaságában.

Télbe nyúlóan

Az őszi színházi esték október 12-én Bencsik Imre–Straub Dezső Nejcserés támadás című zenés nosztalgiadarabjával kezdődik. A főbb szerepekben Gergely Róbert, Gregor Bernadett, Harsányi Gábor, Cseke Katinka, Sáfár Anikó, Némedi-Varga Tímea látható, a darabot Straub Dezső rendezte. A történet alapjául egy gyakran kicsapongó férj, és annak bosszút forraló neje szolgál.

Novemberben Huszka Jenő–Szilágyi Jenő Mária főhadnagy című, örökbecsű nagyoperettje látható három felvonásban, a Fogi Színháza előadásában. A hangulatért Teremi Trixi, Kovács Etele, Egri László, Lázin Beatrix, Fogarassy András, Keszler Éva, Pintér Gábor, Benkóczy Zoltán felel, valamint a színház tánckara és énekkara, kísér a Váci Szimfonikus Zenekar Farkas Pál vezényletével.

Decemberben Jodie Redstone Veszélyes szeszélyek című zenés vígjátékát láthatják két felvonásban a budapesti Ruttkai Éva Színház előadásában. A főbb szerepekben Esztergályos Cecília, Márton András, Pálos Zsuzsa, Maros Gábor, Szanitter Dávid és a debreceniek egyik kedvence, Fésüs Nelly látható. Féltékeny rendőrnő, kutyabarát pizzafutár, öregedő playboy jár ki-be; letartóztatják, túszul ejtik, esetenként lubickolni viszik hőseinket, akik hol passzívan, hol lázadozva tűrik, viselik sorsukat…

Marcell Achard Bolond lány című darabjával 2011 januárjában várják a nézőket. A bűnügyi vígjáték két felvonásban, a budapesti Körúti Színház előadásában látható Kautzky Armand, Pikali Gerda, Koncz Gábor, Király Adrián, Lipták Péter, és Oroszi Tamás közreműködésében.

Veri-e uraságod?

Az őszi sorozat utolsó felnőtteknek szóló darabja Heltai Jenő Veri-e uraságod a feleségét? című zenés színházi est két felvonásban, a budapesti Kisszínház előadásában. A főbb szerepekben Balázsovits Edit és Kiss Gábor, Bolba Tamás közreműködésével.

INFO: VOKE Egyetértés Művelődési Központ, 4034 Debrecen, Faraktár u. 67., tel: 52/310-993, tel/fax: 520-263. Honlap: www.vmuvhaz.hu. E-mail: [email protected]. A bérletezésről szóló bővebb tájékoztatás elolvasható a honlapon.

- Fábián György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!