Szolidáris a figyelmeztető sztrájkkal a Nyíregyházi Rádió

Illusztráció
Illusztráció
Megtartják két órás figyelmeztető sztrájkjukat csütörtökön déltől a Magyar Rádió munkatársai, jelenti a Független Hírügynökség, hozzátéve: azt még nem lehet tudni, hogy hányan csatlakoznak az akcióhoz, de adás mindenképpen lesz, a rádió a legrosszabb esetben is biztosítja a minimális szolgáltatást.  Mit szól hozzá? Kapcsolódó fórum téma

– A Nyíregyházi Rádió délutáni adása 15 órakor kezdődik, így közvetlenül nem érinti a sztrájk. Hűséges hallgatóink, akiktől az általunk képviselt értékeket visszaigazoló levelek, telefonok özönét kaptuk, teljes értékű műsort hallhatnak csütörtök délután is – tudtuk meg a Magyar Rádió Észak-alföldi Regionális Stúdiójának vezetőjétől.

Zsoldos Barna hozzátette: a Nyíregyházi Rádió úgy fejezi ki szolidaritását – hiszen a figyelmeztető sztrájk a vidéki stúdiók megszüntetésének terve ellen is szól – , hogy 12-14 óra között munkatársai nem mennek eseményekre, sajtótájékoztatókra. Ettől függetlenül a csütörtök délutáni műsorhoz szükséges információkat más időpontokban beszerezzük.

A Magyar Rádióban viszont várhatóan dél és délután 2 óra között, félóránként bemondják, hogy sztrájkolnak a Magyar Rádió munkatársai, ezért a szokásos műsorrendhez képest főként zene lesz hallható a közszolgálati csatornákon. A hírszolgáltatás 3 percesre csökken, ezen kívül időjárás jelentés és a kötelező közlemények lesznek csak hallhatóak két órán át – mondta el a Független Hírügynökségnek Kisfalvi Mária.

Azt még nem lehet tudni, hogy hányan fognak részt venni a tiltakozó akcióban, mint ahogyan azt sem, lesz-e folytatása a munkabeszüntetésnek, ha nem sikerül eredményt elérni – tette hozzá a sztrájk bizottság szóvivője.

– Galambos Béla –
hirdetés