Helyi közélet

2017.08.31. 15:30

Parkolóház épül a kórházban!

Nyíregyháza - Jövőre 365 férőhelyes parkolóterülettel bővül az egészségügyi intézmény.

Nyíregyháza - Jövőre 365 férőhelyes parkolóterülettel bővül az egészségügyi intézmény.

A nyári szünet utáni első városi közgyűlésen ellenzéki képviselői interpellációra reagálva dr. Kovács Ferenc polgármester kijelentette: jövőre 365 férőhelyes parkolóház épül a Jósa András Oktatókórház területén. Hunyadi János (DK) felidézte, hogy a NyírPlaza parkolójában megszűnik az eddigi ingyenes várakozás, az első óra térítésmentes, utána viszont óránként 200 forint lesz a tarifa. Arra volt kíváncsi, hogy ennek hatására mit tesz a városvezetés? Ignéczi Csabáné, a NyírVV Nonprofit Kft. ügyvezetője közölte:

– A környéken érezhetően átalakulnak majd a megállási, a várakozási szokások. A debreceni kórháznál 180 forintot kell fizetni óránként, a miskolcinál 220 forintot, tehát a nyíregyházi 200 forint átlagosnak mondható. Ha elkészül a parkolóház, javítja a helyzetet.

Lövei Csaba (Együtt) arra kért választ, hogy miért csúszik a 41 CNG üzemű MAN autóbusz nyíregyházi beüzemelése?

Dr. Kovács Ferenc válaszában hangsúlyozta, hogy a tömegközlekedés fejlesztésére fordítandó 7 milliárd forintos támogatás tényét kellene becsülni. Pató István osztályvezető tételesen felsorolta, hogy a módosító tényezők, az egyeztetések, a vállalások, az ütemezések és az engedélyezések miatt helyezik üzembe később az eredetileg tervezetthez képest a modern autóbuszokat. A buszvezetőket kiképezték, a telephely és a töltőállomás kialakítása ezután következik.

Lövei Csaba azt is firtatta, hogy miért nem a nyíregyházi önkormányzat kapta meg az utóbb Erzsébet-szállóként funkcionáló, értékes sóstói ingatlant.

– Több közgyűlésen téma volt az egykori Park Hotel ügye. Kértük, hogy ingyenesen lehessen a város tulajdona az ingatlan, ám ettől a tulajdonos mereven elzárkózott. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél felvetettük az ingatlancsere lehetőségét, erre sem kaptunk esélyt. Július végén az MNV Zrt. elektronikai árverésén kelt el az ingatlan, nem tudjuk, hogy ki a vásárló – reagált a megyeszékhely polgármestere. Témát váltva megjegyezte: – A két közgyűlés közötti hír, miszerint a Temetkezési Kft. elsõ fokon megnyerte a volt igazgatója által a társaság ellen indított pert. Így a céget a nem jogerõs ítélet alapján kár nem érte, és nem kell visszafizetni a korábbi vezetõnek az általa kétes haszonnal kecsegtetõ üzletbe fektetett és elveszített ötmillió forintot. Az ítélet nem jogerős.

Hunyadi János furcsállta, hogy a NyírVV-ügy másodrendű vádlottja ma is a cég alkalmazottja.

– Mivel nincs jogerős bírósági ítélet, ezért Dicső Péter továbbra nálunk dolgozik – zárta rövidre Ignéczi Csabáné, a NyírVV Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Jeszenszki András (MSZP) a Mező utcai csomópont építését illetően arra hívta fel a figyelmet, hogy ideiglenesen már megtiltották a balra kanyarodást a Mező utcáról, ez már az iskolaidő előtt is óriási problémákat okozott. Dr. Kovács Ferenc elmondta, hogy forgalomszámlálás előzte meg a döntést, ami nem végleges, ha szükségét látják, visszaállíthatják a korábbi állapotot.

Póka Imre (független) a kertvárosiak problémáit (Derkovits utcai közlekedés, parlagfűhelyzet, csatornázás) vetette fel.

– Őszintén csodálom a képviselő urat, hogy ilyen drámai feszültségek között él, ráadásul az észrevételei negatív tartományban vannak. Az a célom, hogy kivonjam ebből az erőtérből – oldotta a hangulatot dr. Kovács Ferenc, aki felidézte a nemrég véget ért nyíregyházi nemzetközi néptánctalálkozót. Nagyon sikeresnek ítélte meg a rendezvénysorozatot, szeretnék két év múlva ismét megrendezni. A képviselő testület tagjai elfogadták a több óvoda és egyéb intézmény többszáz millió forintos energetikai korszerűsítését előirányzó napirendi pontokat.

KM

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában