Szombat esti nagy namíbiai bunyó

Jókedvű a magyar csapat (balról) Nagy Márk, Rácz Félix, Nagy Lajos és Kovács Zoltán
Jókedvű a magyar csapat (balról) Nagy Márk, Rácz Félix, Nagy Lajos és Kovács Zoltán
Nyíregyháza – Kovács Zoltán és ellenfele mérkőzésének győztese a világbajnoki találkozó kapujába érhet.


Sokfelé járt már Nagy Lajos, az NYVSC-Big Boxing edzője, aki egyben menedzser és világbajnok cutman is. Profi tanítványával, Kovács Zoltánnal immáron Namíbiában készülnek arra a szombati mérkőzésre, amelyen Karamel nagypehelysúlyú magyar és WBO Európa-bajnokaként a namíbiaiak helyi sztárja ellen húz majd kesztyűt.

A ranglista első helye a tét

Jeremiah Nakathila (17 győzelem, 1 vereség) a WBO-ranglistán a harmadik, a meccs tétje pedig a Bokszvilágszervezet (WBO) által tavaly életre hívott „Global Nations” bajnoki öve, valamint a nagypehelysúlyú ranglista első helye, vagyis a győztes egy világbajnoki összecsapás kapujában találja magát!

Az edzőt és versenyzőjét elkísérte Rácz Félix, a Felix Promotion vezetője és Nagy Lajos Márk mint édesapja segítője.

– Mesteremmel megnéztem az afrikai srácot – nyilatkozta még kiutazása előtt Kovács Zoltán a www.felixpromotion.com oldalán. – Kellemetlen ellenfél és kellően kemény. Egy veresége van az orosz Chuprakov ellen, s ha ő meg tudta verni, akkor számomra sem lehet megoldhatatlan feladat. Minden mérkőzésemre teljes erőbedobással készülök, ami most külön feladat, hogy erős maradjak a súlyhozás mellett. Az pedig számomra nem jelent problémát, hogy külföldre kell utaznom. Volt már ebben részem, és a saját tapasztalatom az, hogy ilyenkor sokkal kevesebb rajtam a teher, ami pozitívan hat a teljesítményemre.

– Azért utazok Afrikába, hogy nyerjek. Hatalmas tétje van az összecsapásunknak, és mindenképp szeretnék győztesen hazatérni. Meg kell ugranom ezt a szintet, mert van egy célom, s nem szeretném, ha az álmok Namíbiában szertefoszlanának. Kell az új bajnoki öv, és kell a ranglistás helyezés a továbblépéshez! – így Kovács Zoltán.

A fővárosban vannak

A mérkőzésről már jó ideje szó volt, ám az utazás akkor vált biztossá, amikor a szervezők a repülőjegyet is elküldték. No, ekkor kezdtek csomagolni a nyíregyháziak és már a helyszínen készülnek a nagy találkozóra. Szerencsésen megérkeztek Windhoekbe, Namíbia fővárosába, ahol a Country Club Resort and Casino lesz az ideiglenes otthonuk. Az érkezés délelőttjén sajtótájékoztatón mutatták be Zolit a helyieknek, délután pedig már tréningezett is mesterével.

– Eddig minden rendben van, szombaton este nyolckor kezdődik Zoli meccse. Úgy vélem, amennyiben nem csúszik be egy kósza ütés, akkor Zoli megoldja, tehát győzelmet várok – tudatta érdeklődésünkre a helyszínről Nagy Lajos.

ML
hirdetés