Szombathelyen – pénteken

Szombathelyen – pénteken
Hétközi, debreceni győzelemmel hangolt a pénteki, Nyíregyháza elleni bajnokira a Falco KC élvonalbeli férfi kosárlabda-csapata. Az őszi bajnoki jegyzőkönyve [.pdf – 71KB]

A szombathelyiek bajnokságbeli első idegenbeli győzelmüket aratták a Vadkakasok otthonában. Most jöhetnénk azzal, hogy a Marso-Carmo Suzuki NYKK is idegenbeli siker nélkül áll, így éppen a Falco mutatta meg számára, miként kell átlépni a küszöböt…

– Előjelnek nem rossz a szombathelyiek sikere, hiszen ősszel is éppen a Debrecen elleni győzelme után vertük meg a Falcót – így Horváth Imre, a nyíregyháziak edzője. – Hozzáteszem, nagyon sok mindennek össze kellene jönnie ahhoz, hogy pénteken mi nyerjünk, de Kálmánék éppen Debrecenben mutattak rá arra, hogy ebben a bajnokságban nincs lehetetlen feladat.

Egy biztos, a Falcót saját katlanjában csak sok dobott ponttal avagy kiváló védekezéssel lehet legyőzni. A szombathelyiek kilenc hazai mérkőzésük közül csak egyszer nem érték el a százas határt, a Paks elleni 78 egység vereséghez is vezetett. Hazai átlaguk 103 pont feletti, ezzel szemben az NYKK idegenbeli meccsein átlagban 69-et szerzett.

– Egy biztos, arra számítanunk kell, hogy a Falco sok pontot fog szerezni, kisméretű termükben minden játékos érzi a gyűrűt – beszélt a témáról Horváth Imre. – Nem bántam volna, ha ezt a mérkőzést már az új csarnokukban játsszuk, mert az ellenfél számára is szokatlanok lettek volna a körülmények, ehelyett most nekünk jut a Sugár utcai terem búcsúztatása. Való igaz, mi nem az idegenbeli pontgyártásunkról vagyunk híresek, de az utóbbi időben ezen a téren is volt némi javulás.

– Bodnár Tibor –
hirdetés